6 hete vásároltam egy 10 hetes angol bulldog kiskutyát, születési rendellenességet állapítottak meg nála, meg operálták, a szaporító nem ismeri el a felelősségét. Mit tehetnék?
A szaporítóval kapcsolatos tudnivalókat már elmondták mások előttem. Sikerült anyagilag támogatnod egy olyan "embert" aki valószínűleg egy szűk ketrecben tartja a kutyáit, a nőstényeket szó szerint halálra szaporítja (esélyes hogy ezért nem nézhetted meg az anyát, és ezért nem láthattad hogy hogyan tartják őket) és a most kapott pénznek hála nem fog leállni.
Ami a kérdésed illeti: nem hiszem, hogy bíróságra tudsz menni ezzel az üggyel, de azért kérdezz meg egy ügyvédet. Mindenesetre érdemes a rendőrségen érdeklődni milyen lehetőségeid vannak ebben az esetben. Nem kizárt, hogy már ismerik őket.
Nem tudod, hogy hol lakhatnak? Állatvédőket érdemes lenne odaküldeni, az Állatvédőrség nagyon "szereti az ilyen embereket, el tudják intézni, hogy a kutyák el tudjanak kerülni onnan. A jogi kérdésben is lehet tudnak neked segíteni.
Kérdés: csippelve kaptátok? Oltási papírokkal? Sehol sem szerepel a nevük?
Másik: említed, hogy fenyegetőzött a kórházi ismerőssel, nem hiszem el hogy minden kórházban van ismerőse az országban, vigyétek egy jóval messzebb lévő helyre, ne hagyjátok megfélemlíteni magatokat.
12! Az Élelmiszer biztonsági hivatalnak mi köze van ehhez? Ott hiába tenne bejelentést. No meg a DNS. Gondolod , hogy nem tüntetné el azonnal azt a kutyát? Neki azzal csak "egyel kevesebb". Majd szerez másikat.
Sajnos ilyenek a szaporítók.
Kérdező. Válaszolnál a kérdéseinkre? Hogy hogyan történt az adás-vétel? Van-e valami papírod?
Sajnos pórul jártál.
Ha valamivel igazolni tudod, hogy tőle vetted a kutyát, feljelentheted.
Utolsó voltam.
Ha az ügyvéd szerint is nyert ügyed van, akkor hajrá! Az ilyen gerinctelen, szemét embereket jól meg kell fingatni.
A kutyushoz meg sok boldogságot! :)
Szerencse, hogy hozzád került, aki nem sajnálja rá a pénzt és időt, más már lehet, hogy rég lepasszolta volna amikor kiderültek a betegségei.
Én nem kívánok neked semmi rosszat (eddig sem kívántam), a kutyus pedig remélem, hogy talpra áll és sokáig élvezhetitek egymás társaságát.
Én csak azt remélem, hogy tanultál ebből az esetből és többet nem adsz pénzt ilyen embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!