Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet rendezni a postás-k...

Hogy lehet rendezni a postás-kérdést?

Figyelt kérdés

Ahogy a legtöbb kutya, az enyém is utálja a postást, habzó szájjal üvölt, ha az a postaládához nyúl.

Itthon dolgozom, szinte minden nap ki kell mennem leveleket átvenni. A kutya (kuvasz) aránylag fegyelmezett, de a postásra úgy be tudja hergelni magát, hogy se lát, se hall. Kavicsos palackkal tudom kizökkenteni egyedül. Rákiáltok, megzörrentem a palackot, elzavarom a kaputól, aztán megyek átvenni a leveleket. Még akkor is vakkant egyet-egyet.

Közben meg kínos, hogy a postásnéni álldogál a tűző napon, én meg húzom az idejét azzal, hogy kutyát nevelek.

Már odáig eljutottunk, hogy mikor én kiérek a házból, rászólok a kutyára, mire az többé-kevésbé elhallgat, odébb megy. De egész addig üvölt. Ha nem megyek ki, akkor ugat, míg a postás el nem tűnik.

Hogy lehetne odáig jutni, hogy ignorálja, úgy, hogy közben szegény postásnénit se kelljen várakoztatnom? Hogy lehetne ezt gyakorolni?

2015. júl. 8. 10:19
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem helyezd el a postaládát a kapun kívül. ne a klasszik amerikai filmekre gondolj, magyarországon is lehet kapni olyan postaládát, amit a kapu mellé raksz ki. ez is lehet kulcsos, vagy masszív, nem fogják kilopni belőle.
2015. júl. 8. 10:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy egy kuvasztól mit vársz, de ha azt akarod, hogy jóban legyen a postással, labradort kellett volna válassz. Alapból egy kemény kutya, aki rendületlenül védi a területét. Ez ellen nem tudsz mit tenni, mert bele van kódolva. Azon tudsz változtatni, hogy ha Te szólsz, akkor hagyja abba. De ha nem mész ki, akkor persze, hogy ugat és acsarog! Hiszen kuvasz. A németjuhászom is vadállattá vált a kapunál, de mikor kimentem, rászóltam és odébb állt. Ez így van rendjén.
2015. júl. 8. 10:30
 3/9 A kérdező kommentje:

A postaláda áthelyezése is opció lehet, de szeretném gyökerestül megoldani a problémát.

Tudom, kuvasz, őrzi a házat, stb. De nem a hortobágyi tanyavilágban vagyunk.

Engem az zavar, hogy a postásnéni (joggal) tart tőle. Rácsos kapu van, és a kutya ott acsarog egy arasznyira a kezétől, tényleg ijesztő látvány.

Ha idegen nyúl a kapuhoz, igenis ugasson és védje a területét. De a postást már ismeri, szóval csak arénázik, ez csak erőfitogtatás részéről, nem tényleges területvédelem. De jóval hitelesebben csinálja, mint egy labrador.

2015. júl. 8. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

egyszer olvastam egy cikket arról, hogy a kutyák miért utálják annyira a postást.

hívatlan vendégként tekintenek rá, ugyanis ő az, akit sosem engedünk be (más hozzánk érkező látogatókkal ellentétben)

szerintem megoldást jelentene, ha a kutyának valami pozitív élménye is kötődhetne a postáshoz, pl. mikor megérkezik a postás, megkérhetnél valakit, hogy vegye át a levelet, te pedig addig gyakorlatozol a kutyáddal, jutalomfalattal arrébb csalogathatod, leülteted, stb, és megjutalmazod, ha nem figyel a postásra.

másik lehetőség, ha behívod a postást, és megkéred, hogy simogassa meg a kutyát (persze csak ha ekkor már nem agresszív)

de sokszor a puszta fegyelmezés is elég, bár ennek hátránya, hogy ha nem vagy a kutya közelében, akkor ő hajlamosabb egy kicsit rugalmasabban kezelni a szabályaidat :)

2015. júl. 8. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb ha a postaládát úgy helyezed,hogy postásnak ne keljen attól tartania,mikor tépi le a kutya a kezét.

Én régebben szóró lapoztam kertes házi övezetben,de sajnos volt ahová én nem dobtam szóró lapot,mert a kapu aljában volt a posta láda,és két oldalt a 3 kutya simán kidugta a pofáját,én inkább nem kockáztattam :D és rengeteg ilyen hely volt,ahol centiken múlna,hogy a kutya meg ne harapja az illetőt aki vmit beakar dobni,egy háznál máshová voltak rakva a reklámújságok,gondolom ők se mertek kockáztatni.

A legjobb,hogy a kaput legalább fél-1 méterre legyen a postaláda,vagy pedig felül és úgy,hogy a kutya sehogy se férjen oda.

2015. júl. 8. 11:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Egyedül vagyok itthon, pedig tényleg jó lenne, ha A személy a kutyával tudna lelkizni, míg B aláírja a tértivevényt. De nincs kivel gyakorolni.

Tök ciki, hogy a környéken csak az én kutyám ordibál a kerítésnél, mert mindenhol máshol a hátsó udvarban vannak leláncolva a kutyák. És még én vagyok a bunkó, hogy miért hagyom ugatni a neveletlen dögömet. Tudom, sz*rjam le, de mégis kellemetlen.

2015. júl. 8. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ez ha ennyire zavar, akkor miért kuvaszt vettél, de mindegy. Az egyik leg keményebb kutya és nagyon védi a területét. Még akkor is, ha nem tanyavilágban élsz, de a kuvasz attól még kuvasz marad. Nem tudják megvesztegetni, és ezt ne is várja el tőle senki. A postás joggal fél.Tegyél kívülre postaládát, jobb ötletem nincsen.
2015. júl. 8. 14:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi azt a megoldást választottuk, hogy a kiskapu és a nagykapu közé került egy kg 1,5 méteres fal és ebbe építettük be a postaládát. Esélytelen, hogy a kutyák elérjék.

Amikor ideköltöztünk, akkor még régi vaskerítés volt. Jött a postás, gondosan nekitámasztotta a bringáját a kapunknak és elkezdte keresgélni a leveleket.

A kutyánk (cane corso) meg nekirongyolt a kapunak és feldőlt a bicikli. :)

Postásnéni összeszedte, mi bocsánatot kértünk.

Ez tíz éve volt. Azóta is minden alkalommal őrült farokcsóválás mellett üvöltenek a kutyák a kerítésnél. Amint elhagyja a mi kerítésünket azonnal abbahagyják a tombolást. Ők imádják a postást.

2015. júl. 8. 18:41
 9/9 anonim ***** válasza:

"egy kg 1,5 méteres fal"

Egy kb. 1,5 méteres fal...

2015. júl. 8. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!