A kölyökkutyákat, hogy a legérdemesebb megtanítani a szobatisztaságra?
Amikor kölyök volt, mi abban a percben vittük, hogy kinyitotta a szemét, amint evett, befejezte a játékot.
A négy óra túl ritka, mi 45 percenként vittük.Ha kint wczett, meg kell dicsérni nagyon! Viszont ha bekakil tilos leszidni, mert azt fogja hinni, hogy az a bajod, hogy wczett s vissza fogja tartani. 3honap alatt megszokta nálunk. Javaslom, hogy ecettel moss fel naponta többször, ne érezze a szagot bent! Nem könnyű, de megoldható! :)
Ilyen pici kutyustól még nem várható el, hogy egyről a kettőre szobatiszta legyen, de jó felé halad, ha már néha a pelenkára jár.
Nekem 2 kutyám is van és teljesen szobatiszták lettek 1-2 hónap alatt. Kutyapelenka + helyhez szoktató spray segítségével és persze ki is vittem őket rendszeresen, és amikor jó helyen végezték a dolgukat megdicsértem őket. Most úgy van nálunk, hogy a kutyapelenka le van rakva, oda pisilnek hajnalban, ha szükséges. Nappal jelzik, ha ki kell menniük és kiviszem őket. Gyakran levinni a legcélszerűbb, úgy gyorsabban lesz szobatiszta és érdemes játszani is vele olyankor, így jó dologhoz fogja kötni a kinti pisilést. Bent eleinte 2-3 pelenka volt lerakva helyhez szoktató spray-vel lefújva különböző helyekre, hogy a kicsik időben odaérhessenek valamelyikhez. Kb. 1,5 hónap múlva elkezdtek ugatni és megkaparták az ajtót, jelezve, hogy ki kell menniük. Ekkor már tovább vissza tudták tartani a pisit és a pelenkák számát is csökkentettük egyre, amit tényleg csak hajnalban használnak már. Egy-két baleset még előfordult ekkor, de pár hét múlva az is megszűnt és azóta sem fordult elő.
A dicséret ne maradjon el soha, ha jó helyre végzi a dolgát. Leszidni nem ajánlom a kutyust, ha bepiszkít, mert azzal csak összezavarodik.
Játék, alvás és evés után szinte biztos, hogy pisilni fog a kiskutya.
A kiskutya nem képes négy óránál tovább visszatartani a vizeletét, de ahogy idősödik ez változni fog. Egy felnőtt kutya akár egy napnál hosszabb ideig is képes visszatartani a dolgát, bár ez már nem egészséges.
Kitartás és türelem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!