4éves francia bulldogomat hogy tudnám szobatisztaságra szoktatni? Hiába viszem ki rendszeresen, csak bent pisil! Mit csináljak?
Próbáld meg nem csak a kertbe kivinni, hanem rendesen elmenni sétálni. Előbb-utóbb csak lesz, amit felül kell jelölnie, akkor nagy dicséret.
A kertben bambulás - bent rögtön pisilésnél pedig azt lehet megpróbálni, hogy amint beléptek, és már tudod, hogy készülne, rögtön mentek is ki megint. Remélhetőleg az inger már elindult, és kint produkál valamit, ami szintén dicsérhető. (Én mondjuk szemét vagyok, a bent leguggoló kutyát a grabancánál fogva tessékelném ki.)
Egyébként érdekes, a kinti kutyák általában akkor is szobatiszták, ha életükben nem láttak szobát korábban, ezzel nem nagyon szokott gond lenni.
Így kicsit árnyaltabb a helyzet, lehet, hogy kis helyre volt kint is zárva. Vagy nem érzi biztonságban magát kint.
Esetleg azt is megpróbálhatod, hogy a pisis rongyot kiviszed vele, és ha kint pisil rá, akkor is dicséret. De ezt sztem inkább csak akkor, ha a sétálás nagyon nem megy, ne az maradjon meg a kis agyában, hogy rongyra kell brunyálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!