Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy a kutyám...

Mit tegyek, hogy a kutyám séta közben ne ugráljon az emberekre?

Figyelt kérdés

Hat hónapos goldenről van szó. Imádja az embereket, és szeret ugrálni is rájuk.

Alkalmazom a Fennel-módszert, bár a könyvet nem olvastam el, csupán a "vűzlatát". A családra nem ugrál. Nagy nehezen arról is leszoktattuk, hogy a minket megelőző embereket hagyja békén. De a szembe jövőkkel van a nagy gond. (Különösen a kisgyerekeket szereti.) Elég kellemetlen számomra is és a többi embernek is.

Amúgy mikor elkezdtünk sétálni még annó, azt hittem, meg fogja szokni az embereket, és csak azért ugrál, mert még nagyon új neki minden. Akkor is rászóltam, de nem merült fel bennem, hogy három hónap múlva is ugyanott fogunk tartani.

Tippek, ötletek esetleg?

2010. márc. 3. 19:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen !

Aki nemérthozzá eltörheti a kutyája nyakát is akár.

Amit az első válaszoló írt az a leghatásosabb módszer , sztem azt próbáld ki , gondolom eddig nemigazán rángattad és ez kellemetlen lessz most neki , így gyorsan leszokik majd róla.

2010. márc. 3. 20:04
 12/13 A kérdező kommentje:
20:03-as: próbáltam. De amint elsuhan velünk szemben egy ember, a kutyus már le is támadná. Persze néhánszor van, hogy rá sem bagózik, ilyenkor megdicsérem, de akkor is a legtöbb esetben mindig ugrabugrálna.
2010. márc. 3. 20:12
 13/13 anonim ***** válasza:
20:03-as vagyok. Múltkor épp azt olvastam, hogy a goldenek és a labik csak azért ugrálnak az emberekre, hogy kifejezzék a szeretetüket. Szóval elvileg nem arról van szó, hogy mindenkinél feljebbvalónak tartja magát. A golden amúgy sem falka kutya, ő csak mindnekit nagyon szeret. Esetleg fogd rövidre a pórázt a lábad mellett ha elhalad egy ember, ha meg kezdene húzni, hogy ugrálhasson akkor rántsd meg, és mondd hogy nem szabad.
2010. márc. 3. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!