Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy a kutyám...

Mit tegyek, hogy a kutyám séta közben ne ugráljon az emberekre?

Figyelt kérdés

Hat hónapos goldenről van szó. Imádja az embereket, és szeret ugrálni is rájuk.

Alkalmazom a Fennel-módszert, bár a könyvet nem olvastam el, csupán a "vűzlatát". A családra nem ugrál. Nagy nehezen arról is leszoktattuk, hogy a minket megelőző embereket hagyja békén. De a szembe jövőkkel van a nagy gond. (Különösen a kisgyerekeket szereti.) Elég kellemetlen számomra is és a többi embernek is.

Amúgy mikor elkezdtünk sétálni még annó, azt hittem, meg fogja szokni az embereket, és csak azért ugrál, mert még nagyon új neki minden. Akkor is rászóltam, de nem merült fel bennem, hogy három hónap múlva is ugyanott fogunk tartani.

Tippek, ötletek esetleg?

2010. márc. 3. 19:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Határozottan szólj rá, és ránts egyet a pórázon. Szóval amikor ugrana rántsd vissza, de erősen és közben rászólsz hogy "nem". Így fogja megtanulni. Csak tényleg mindig szólj rá és rántsd meg rendesen a pórázt és rövid időn belül le fog szokni róla.
2010. márc. 3. 19:42
 2/13 anonim válasza:
Golden...nekünk is az van...ez tipikusan az a kutya, ami még a betörővel is eljátszana...
2010. márc. 3. 19:44
 3/13 anonim ***** válasza:
50%
Örülj neki, hogy szereti az embereket. Szerintem alkalmazhatsz akrmilyen módszert, azt úgysem tudod elkerülni, hogy odamenjen hozzájuk.
2010. márc. 3. 19:44
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
én a fennel módszert nem ismerem még soha nem is hallottam róla, pedig egy 60kilós kuvaszom van...az ötletem a következő:amikor sétálni viszed vigyél magaddal jutalomfalatokat, és ahányszor elmegy mellette vki adj neki egyet, akár kicsit előbb, mielőtt odaérne, h eltereld a figyelmét és h jó érzést keltsen benne az ember látványa...de ha ráugrott akk nehogy adj neki!értse meg h csak akk kap ha melletted maradt, h lássa h megéri szót fogadni...próbáld ki sztem beválik! egyébként a spektrumon szokott lenni a "it's me or the dog" sorozat nemtudom magyarul, viktória nevű nő látogat kutyás családokat ahol sok a probléma, rendkívül hasznos, tuti tippek!érdemes megmézni, alkalmazni, nekem bejött!
2010. márc. 3. 19:45
 5/13 anonim ***** válasza:
Eddig hogyan kezelted, ha ugrált? Lefejtetted a járókelőkről és bocsánatot kértél, vagy a kutyát is megdorgáltad? ha nem dorgálod, sose fog leszokni róla, mert nem fogja felfogni, hogy az nemkívánatos dolog. Ha dorgáltad, és annak ellenére csinálja, az más kategória...
2010. márc. 3. 19:46
 6/13 anonim ***** válasza:
19:45 vok!az elsővel is egyetértek!sőt ezt még fokozni tudod ha fejhámot veszel!a fejhámmal szabályosan irányítod a kutyát,igenjó...
2010. márc. 3. 19:48
 7/13 A kérdező kommentje:

Bocsánatot kértem, és le is szidtam a kutyám.

A jutalomfalatos tippet próbáltam már, első pár alkalommal be is vált, de aztán érdekesebbnek találta az embereket.

2010. márc. 3. 19:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Jaj de édes lehet :D
2010. márc. 3. 19:50
 9/13 A kérdező kommentje:
A fejhámon már gondolkodtam, de riasztó számomra, hogy azt mondják, ha a kutya nagyot ránt, akkor eltörhet a nyaka, meg ilyesmi...
2010. márc. 3. 19:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem is hat hónapos goldenem van, de az enyém csak akkor kezd el ugrálni az idegen emberekre ha azok simogatják, vagyis kapcsolatba kerülnek vele. DE igazából nem értem a problémádat...Miért nem tudod a kutyát a másik lábad mellett sétáltatni és nem engedni az emberek mellé?
2010. márc. 3. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!