Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztők tapasztalatát...

Tenyésztők tapasztalatát várok! Herpeszvirusról mit tudtok?

Figyelt kérdés
Yorki szuka kutyám most négyéves. Hüvelyén kicsit duzzadt rajta apró kiütések vagyis hólyagok vannak gondolom neki virusa van? . (persze vinni fogom orvoshoz csak biztosra akartam akik erről tudnak valamit. És ha kőzeljővőben almot akarok tőle mire kell figyelnem?
2010. márc. 3. 15:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Elnézést kedves kérdező, hogy először nem a kérdésre válaszoltam. Szóval. Igen, vizsgáltasd meg rendesen a kutyát egy orvossal, mert a leírtak alapján könnyen lehet, hogy herpesze van. Ha igen, akkor a továbbiakat az orvossal beszéld meg, mert ha a vírus aktiválódik, akkor a testváladékaival az összes állatot megfertőzheti a környezetéban.
2010. márc. 3. 17:57
 12/21 anonim ***** válasza:

Tenyésztőtől ne várj tapasztalatot, mivel ők olyan szuperül tartják és gondozzák a kutyáikat, hogy a herpesz véletlenül sem fordul náluk elő.

Maximum szaporítónál, vagy tonnaszám kölyköket kiprodukáló törzskönyvet is adó "tenyésztőnél".

Vidd el állatorvoshoz, és majd ő megmondja, mi az.

2010. márc. 3. 18:26
 13/21 anonim ***** válasza:
Te 17:39-es..itt senki nem mondta, hogy ő maga szaporító..én kacagok rajtad.
2010. márc. 3. 19:48
 14/21 A kérdező kommentje:
normális választ vártam:-/ egyébként 11 hónapos.3napra yorkipanzióba vigyáztak rá mig nekem hirtelen el kellett utaznom,elképzelhető ott összeszedhette a virust? kennelnév kiváltás folyamatban van,kb egyhónap mulva fogom orvosnál leszűretni csak utána döntök el tenyészszemlére vinni.nem vagyok szaporitó!!én is ellene vagyok,nekem a célom egészséges mind belső mind küllemre almot hozni igényes gazdiknak. kicsikorom óta kutyázok eddig keverékeim voltak,nekem ez ő első fajtatiszta és nagyon megtetszett,és ha már mindig kutyákkal szivesen vagyok és itthon vagyok mindig,tudom a kölykök felnevelése anyakutyát is megfelelően kell gondozni. csak ez az egy kérdést tettem fel érdekelne. hát ennyit!
2010. márc. 3. 20:54
 15/21 anonim ***** válasza:

A herpeszvirus, ugyanugy mint az embereknél valamilyen szinten benne van a szervezetben, és ha gyenge az immunrendszer, akkor előjön. nagyon fontos, hogy kikezeljék, mert ellés után, az egész alom rámehet. Ezért is szokták az ujszülött kiskutyákat is infrázni.

javaslom az immunovet immunerősitőt, de ezt az orvosotok ugyis elmondja. Ha tenyésztési ambicioid vannak, akkor érdemesebb lett volna 3 éves kora körül befedeztetni, én a 4-et első ellésnek már egy kicsit soknak találom.

komolyabb fedezőkanoknál a tulajdonos előtte amugy is kér a szukától herpesszürést. nem árt ha Te is csak olyan kannal fedeztetsz, akinek ez megvan. mert ők is lehetnek hordozók. De amig nincs a kiskutya kivizsgálva, addig biztosat nem lehet mondani, lehet nem is herpesz.

2010. márc. 4. 09:29
 16/21 A kérdező kommentje:
utolsónak köszönöm! igy már érthető,befedezni nem mostanában akarom túl korai még, majd 4ik tüzelésnél. még egyszer köszi!
2010. márc. 4. 16:53
 17/21 anonim ***** válasza:
17:39 vagyok! Neharagudjatok, hogy ha bárkit is közülletek megbántottam az írásommal! Nem tudom nálatok hogy van, de itt nálunk már úgy elszaporodtak az utcakutyák, hogy lehetetlen! Pár hete, a párommal, egy buszmegállóban találtunk egy félméteres szöges láncra kötött kutyát, valami német juhász keverék lehetett...vittünk neki enni, inni, nem nagyon mertünk hozzá közel menni! Aztán (NAGYON NEHEZENSIKERÜLT CSAK) kihívtuk a menhelyről a telep vezetőjét,ő sem csinált semmit sem a kutyával...lefényképezte...aztán szerencsére jött egy pár, kutyások voltak, a férfi tudta hogyan kell a kutyákkal bánni...ő szabadította ki...borzasztó, a kuty háta, körülötte minden tiszta sz@r volt....fekáliás lesoványodott kutya volt..és ez csak egy eset a sokból ami most itt van! Csak ezért yrtam olyan komit, rossz napom volt!
2010. márc. 4. 19:38
 18/21 A kérdező kommentje:
Persze megértem,eddigi kutyáim keverékek és többségük mentett volt ismerős az helyzet a kutyáim mind hálásak és öreg napjait boldogságban vopltak. Nekem ő az első fajtatiszta és komolyan foglalkozni akarok tenyésztésben,bár az is lehet ha sors ugy hozza még befogadnám egy két rászoruló kutyát mert nem érzéketlen lenni tovább ha igy látom ilyen helyzetben:-(
2010. márc. 5. 09:58
 19/21 anonim ***** válasza:

nálunk nincs sok kóbor kutya, de most van egy, akitől a kutyumat féltem.

írtam is az itteni menhelynek, h ilyen esetben kihez fordulhatnék, mire az volt a válasz h le tudom e fényképezni:S

engem inkább az érdekelt volna, h kinek írhatok, aki tesz azért h elvigyék az utcáról, és jó helye legyen:S

egy kedves kutyus ír szetterről van szó.

sajnálom szegényt, de én nem tudom befogadni.

2010. márc. 5. 12:22
 20/21 A kérdező kommentje:
Noés állatvédőkhoz fordulhat hozzá
2010. márc. 5. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!