A Labrador kutyám 10 hetes próbálom szoktatni a vízhez mert elvileg vízi kutya, de olyan mintha félne és nem szereti. Mit kellene tennem?
Békénhagyni. Nem mindenkiben van meg az ösztön. Nekem terelőkutyám van, de sírva futna el egy báránytól ha a közelébe menne.
Egyébként 10 hetesen még elég fiatal. Éppen hogy csak ismerkedik a világgal. Hagyj neki időt. Az én kutyám kb 1 évesen jutott el odáig, hogy magától be mert menni a vízbe, azt is csak akkor ha én is bementem vele.
Kezd kicsivel, pl egy kerti kismedencével, pár centi vízzel.
Az enyém csak azért kezdett úszni, labdát visszahozni, mert látta a legjobb barátjától. Különben eszébe sem volt vízbe menni.
Nektek nincs ilyen ismerősötök?
Nekünk labradorunk volt, sajnos tavasszal el kellett altatni rák miatt.
Az ő tenyésztője pl. 7-8 hetesen a kertben, erre a célra felállított kádba tette be a piciket de úgy hogy fogta őket és segített nekik. A mi kutyusunk olyan 4 hónap körül volt amikor a Duna parton besétált a sekély vízbe, napi szinten vittük arrafelé sétálni, mindig kicsit bátrabb lett. Pár héttel később már ügyesen bement a tóba is magától.
Még igen pici, ne erőltesd. Menjetek ki a vízpartra, ahol lassan, fokozatosan mélyül, vesd le a cipőd és bokáig menj be a vízbe. Onnan csalogasd a kiskutyát, dicsérgesd, bátorítsd, de semmiképp ne rángasd/dobd be a vízbe, mert a régi labradorunk egy életre vízfóbiás lett, amiért kölyökkorában beleesett a vízbe.
Dicsérd, jutalmazd, bátorítsd, és esetleg menj egy picivel még beljebb. Ne várd el elsőre, hogy ússzon, először elég, ha belepancsol a vízbe, megtapasztalja, aztán majd fokozatosan lehet szoktatni.
Mi a szoktatást pataknál csináltuk /nem labi/.
Másik kutyánk bele ment és mivel 12-13 hetes kölyök tanul a nagyobbaktól így követte,nagy nehezen :D utána labdát dobáltunk neki amit kihozott,az egész kölyök korát kb víz mellett élte,mert minden nap vittük a patakhoz :D Most már ha hidegebb idő van és tó,patak mellett sétálunk nem engedhetjük el,mert bele akar menni :DD Mamánál egy lavórja van amint megérkezünk és beletöltjük a vizet ugrik bele. Nagyon imádja.
Szóval én is vízpartot javaslok úgy,hogy esetleg más kutyást is hívni,hogy lássa más kutyák is bemennek a vízbe :) utána játékait bedobni persze közel,hogy csak egy két lépést tegyen,majd ezt növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!