Ezek után össze lehetne szoktatni egy macskával?
Van egy német juhászkutyám, idén lesz 4 éves. Amikor megvettem, volt egy macskám is, akivel egy év alatt sem sikerült összeszoktatni. Az első találkozáskor a macska végigszántotta a kutya orrát, és onnantól kezdve háború volt. Csoda, hogy a macska megúszta. Végül egy év múlva a cicát ismerősömnek ajándékoztam, mert a helyzet tarthatatlan volt. Ott viszont a tacskóval jól kijöttek.
Azóta az eb, bárhol sétálunk, ha macska jön velünk szembe, megőrül, pedig amúgy semmi baj nincs vele.
Most viszont számomra kezd elviselhetetlen lenni a dolog, rettentően hiányzik egy nyávogi társasága, de ezek után nem tudom, hogy bele merjek-e vágni. Ha határozottabb lennék sikerülne? Vagy hogyan lehetne összeszoktatni őket?
Először a kutya szagát ismertettük meg a macskával, majd fordítva. A kutyát fogtam, a macska jött volna, de a kutya túl heves volt, és valószínűleg ráilyesztett a macskára, aki fújni kezdte, majd megkarmolta.
Rájöttem, hogy eléggé nagy marha voltam, ezt nem így kellett volna, mert volt olyan próbálkozásom is, hogy a macskát fogtam és odaraktam a kutya elé, az meg érthetően menekült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!