7 éves spánielt, aki lakásban volt eddig hozzá lehet szoktatni ahhoz, hogy udvari kutya legyen?
Most gondolj bele abba, hogy mindig ott a meleg lakás, a pihe puha ágyikó, sok simogatás, és egyik napról a másikra kiraknak a nyirkos kertbe a sárba, a kemény házba..
Ez nekik olyan, mintha neked a meleg lakásból a Lánchíd alá kellene költöznöd.
Nappal legyen kint a kutya, este bent, ilyen idős korban ne akarjátok már kirakni.
"ugyanannyi törődést kapna,max tálen lenne rosszabb neki kicsit"
Uyge ezt te sem gondolod komolyan!
Miért kell szegény ebet 7 év év után kibaxni az udvarra?
Talán idővel megszokná, de nagyon nehezen (bár ez egyed függő is). Az én kutyám csak 3 éves, de ha kertes házba megyünk nyaralni, akkor is mindig az ajtóban tobzódik, ha mi bemegyünk, egy hét után is. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebb törődést fog így kapni, abban az értelemben, hogy sokkal kevesebb időt tölthet veletek, ami akkor is fontos a kutyának, ha nem aktív időtöltés.
Egy kutyaajtóval nagyon praktikusan meg lehetne oldani, hogy magától kijárhasson a kertbe.
Kedves kérdező.
Nekem van egy 15 hónapos Pit bullom, aki mindig is benti kutya volt. 4 hónapja kiszoktattuk a testvéremmel, mert mindent megrágott. Mivel 6 év van köztük, nem nagyon tudhatom ezt. Nem olyan jó ötlet szerintem kirakni.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!