Mi a helyes reagálás?
Mindenképpen szólj rá!! Ne hagyd! Erőteljesen lökd el, valami tiltó szó kíséretében - mivel éppen a dominanciáját mutatja ki irányodba. Mivel most kamaszodik és feszegeti a határait, meggyűlhet vele a bajod később ha most hagyod.
De ha ennyire domináns, én elgondolkoznék a helyedben az azonnali ivartlanításon.
Off...bocs ezt nem tudom megállni:
erényesen - ilyen nincs - legalábbis ebben a kontextusban.
erény -> olyan tulajdonság amit mások jónak gondolnak benned.
erélyes -> határozott, szigorú, ellentmondást nem tűrő
bocsi...csak magyarosként ez bökte a csőrömet :oP
Szia,
sajnos eleg kicsi az eselye, hogy "majd leszokik rola".
Semmikepp nem szabad hagyni neki, hogy ezt csinalja. A legelso feladat, amit tenni kell, a kutya ivartalanitasa. Ettol azonnal megszunik ez a jelenseg. Es emellett nem csak erre jo, hanem a kutya egeszsege megorzese erdekeben. Itt nyugaton, ahol lakom, mar ugy beletartozik a kutyatartasba, mint a kotelezo oltasok. Mar 6 hetes kortol vegzik a mutetet, rutinmutet es minden allatorvos ezt nepszerusiti. Kanoknal az idoben vegzett ivartalanitas megelozi a jelolgetest, nem lesz agressziv mas egyedekkel szemben es a tobbiek sem fogjak ot bantani. Az erveket oldalakon at lehetne sorolni, megprobalom inkabb belinkelni az oldalt, amit egyszer nekem is elkuldtek.
Udv
Szia, ezeket olvasd el! A szukakrol es a kanokrol is ir, figyelmesen gorgesd vegig, mert vegyesen ir az egyikrol, aztan a masikrol.
10 hónapos, most van abban a korban, hogy kipróbálja, hogyan tudna ő lenni a falkavezér.
Ezek a mozdulatok nem a párzásról szólnak, hanem a dominanciáról.
Az ivartalanítás kevés, mellette most kell tudatosítani benne, hogy Te vagy a főnök és ne próbálkozzon.
Igen, nagy segítség, de nem teljes.
A komplex megoldás az ivartalanítás + a helyes, erélyes, határozott nevelés, hogy te legyél a falkavezér, és ne ő.
Szerintem a legjobb megoldas, ha valaki kutyat tart, tanuljon meg vele banni! Mielott ivartalanitod, legyszi tajekozodj hozzaertoktol!!!!
Pl.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!