Mi a véleményetek?
Fokozatos szoktatással minden kutya kibír 6-7 órát egyedül, de ez a felnőttkorra vonatkozik. Kölyökkorban, főleg eleinte kb. 2 óránként le kell vinni, hogy tanulja a szobatisztaságot, és kezdetben csak rövid időre hagyjátok egyedül.
Fokozatosság!
Nekem uszkárom van és nagyon elégedett vagyok vele, de tudni kell róluk, hogy sokkal több foglalkozást (mozgást, elfoglaltságot) igényelnek mint a buldog. Valamint ahogy az előttem író is mondta költségesebbek, mivel gyakran kell őket nyírni és fésülni is naponta kell, kivéve, ha nagyon gyakran lenyíratod rövidre. A nyírásuk egyébként megtanulható, de a gép, gépfejek, fésűket meg kell venni és az sem olcsó, de hosszú távon gazdaságosabb. Az emberi társaságot valóban sokkal jobban igényli, mint a legtöbb fajta köztük a buldog is, de fokozatos szoktatással kibírja otthon egyedül. Egy uszkár sokkal több időt és pénzt igényel mint egy buldog, ezért jól gondold meg.
Az uszkár folyton a sarkadban lesz, ők nagyon szeretik a gazdik, mindenhova követik a lakásban is, nekem a sétáltatás sosem okozott gondot, szinte tanítani sem kellett, sosem megy el nagyon messze, még a macskáról is vissza tudom hívni, nagyon tanulékonyak, sokmindenre meglehet őket tanítani. Mi agilityzünk, amiben egyébként nagyon tehetségesek. Az uszkárnak a budnája a dísze, ezért szerintem hosszabban a szebb, de akkor viszont napi fésülést igényel és havi kozmetikázást. Én kutyakozmetikus vagyok szóval nem okoz problémát :)
Viszont nagy előnye a bundájának, hogy abszolút nem vedlik, míg a buldog igen.
Buldogom sosem volt, de tudom hogy kevés mozgással foglalkozással is elvannak. Makacsak tudnak lenni, nehezebb a tanításuk, mint egy uszkárnál, de nem lehetetlen. A lényeg, hogy kiskorában minden fontos dolgot megtanuljon (szobatisztaság, behívhatóság, ül, marad, egyedüllét, szocializáció) és akkor nem lesz vele gond. Kis korában kell sok időt és energiát rászánni és akkor csodás felnőtt kutya lesz, bármelyiket is választod.
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privit.
Előző voltam :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!