Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáknál ez jelent valamit...

A kutyáknál ez jelent valamit vagy csak így kényelmes neki?

Figyelt kérdés
Ezelőtt mindig a lábamnál aludt a kutyám, de most kb 2 hete a teste a fejem mellett a fejét pedig ráteszi a fejemre.
2010. márc. 1. 20:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem!
2010. márc. 1. 20:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Egy érdekes adalék a kérdésed, bár nem választ adok.

Dokumentált eset:

Amerikában egy kutya mindig úgy aludt, hogy a feje a gazdi mellkasán volt. Aztán egyszer a gazdinak az erdei kocogás és kutyasétáltatás közben valami történt a szívével, de még nem érzékelte, hogy valami baj lenne. A kutya viszont elkezdte hazafelé húzni. Furcsa volt, mert még soha nem tett ilyet a kutya. Még haza sem értek és a fickónak infarktusa lett. Szerencséje volt, mert már olyan területen voltak ahol emberek mozogtak és tudott segítséget kérni. Szerencsésen túlélte a dolgot !

2010. márc. 1. 20:47
 13/17 anonim ***** válasza:
A beagle elég makacs kutya tudni kell vele bánni, én úgy tudom, elégé önfejű, és nehezen tanul, de sztem nem olyan domináns fajta, de csapj fel egy könyvet és olvass a fajta után. Nekem amerikai buldogom van, felsem jön az ágyra.
2010. márc. 1. 21:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Üdv, igen szinte biztosra veszem hogy dominanciáról van szó, ami megengedhetetlen,egy kutya nem uralkodhat a gazdája felett, (sajnos sürün előfordul).Olvass, és meg fogod oldani. A baj az hogy majd jönaz hogy bejelöli az ágyat mint az ő területét, esetleg nem enged hozzád közel mást , ezt szó szerint kell venni, és még rentgeteg gond, ami miatt végül egy ebtelepen fogja végezni ha nem cselekedtek.
2010. márc. 1. 21:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Üdv, én beszélek folyton a hülye dominanciáró. Nagyon régóta foglalkozom kuttyokkal, és rentgeteget tanulmányozom a viselkedésüket.Ehhez a háborúhoz is 3 dolog kell, olvasni,olvasni,olvasni. Én , pitbull tartó vagyok, sokkal kezelhetőbb kutya mint a beagle.
2010. márc. 1. 21:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem ezt nevezik dominanciának, olvassatok többet a kutyákról.

Ez ragaszkodás!!

Az én ebemnek (ráadásul egy 35 kilós, őlebnek nem nevezhető kutyáról van szó) meg van ágyazva mellettem (takaró, párna) és ott alszik minden este.

Nem domináns típus egyébként sem!!

Bár kutyától függ!

Imádok a kutyámmal aludni, nekem jó érzés és szerintem neki is :)

2010. márc. 2. 12:18
 17/17 anonim válasza:

minden kutya domináns lesz, ha úgy érzi, a gazda képtelen megfelelően ellátni a falkavezér szerepét. Ami a legrosszabb, hogy ha falkavezér válik a kutyából, az irgalmatlan nagy lelki terhet rak a kutyára, ha otthon hagyod szét fogja szedni a házat, mert ilyenkor nem úgy fog gondolkodni, hogy "hol a mami", hanem hogy "hol vannak már azok a büdös kölykök".

Jelölj ki privát szférát, ahova a kutya semmilyen körülmények között nem teheti be a lábát. ezt nyilván később ideiglenesen fel lehet oldani, de az ágy például a ti esetetekben tökéletes lenne erre.

Ha a kutya a fejedre teszi a fejét, akkor igen, dominál, meg akar védeni. komoly problémákat okozhat a későbbiekben, erre nagyon figyelj oda!

2010. márc. 5. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!