Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák értik, amit az ember...

A kutyák értik, amit az ember mond?

Figyelt kérdés
2015. jún. 19. 17:58
1 2
 1/13 anonim válasza:
63%

Természetesen igen.

Maguk a kutyák az agyuk ingerén keresztül fogják fel a bioelektromos agyhullámokat, melyek akkor jelennek meg ha nyelvi beszédet használunk, majd áttranszformálják kutyanyelvvé, amelyet már könnyedén felfognak és megértenek.

2015. jún. 19. 18:03
 2/13 anonim válasza:
49%
Szerintem értik.Ha többféleképpen szólítjuk,akkor is oda jön,vagyis valamit ért belőle.
2015. jún. 19. 18:04
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Értik, de inkább a hangsúlyt, ha szidó hangon mondasz neki valamit, behúzza a farkát

pl ha kedves hangon mondod neki, hogy nem szabad, akkor azt hiszi, hogy dicséred, mert a hangsúlyra figyelnek inkább

2015. jún. 19. 18:15
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem értik. A macskák is értik, csak letojják.
2015. jún. 19. 18:16
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a parancsszavakat csak megtanulja,de ha csak sima szavakat mondunk neki,nem fogja megérteni,a hangnemből következtetnek.De engem mondjuk nem érdekel mert imádom őket és még ha nem is szóból,de megértenek minket.
2015. jún. 19. 18:17
 6/13 anonim ***** válasza:
86%

Én ezt nagyjából úgy tudom elképzelni, mint amikor egy idegen országban vagy, és gyengén beszéled a nyelvet. Illetve nem is beszéled, de ha már egy ideje ott tartózkodsz, kapizsgálod, hogy mit akarnak közölni. Ha egy bizonyos szituban és egy kerek mondatban folyton hallod ugyanazt a szót, amit sikerült kiszűrnöd, akkor egy idő után kiszűröd azt is, hogy mit akar mondani. Szerintem kb. ez van a kutyáknál is.

A kutyáknál szerintem kiváltképp fontos a hangsúly is.

Én mindig teljes mondatokban beszélek a kutyáimhoz, és 99%-ban értik. Ha bemegy a virágágyásba, és csak annyit mondok, hogy: "Kifeléééé" kijön, de ha ha azt mondom, hogy "húzzál onnan ki, mert leverem a bokádat" akkor is kijön azonnal. Szerintem a rezgésekre, és a hangsúlyra mennek alapból és ezt párosítják a tetteikkel, de valószínűleg a mondatokban lévő szavakból is szelektálnak.

2015. jún. 19. 18:21
 7/13 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Gréti című ősrégi rajzfilmet. Pontosan annyira értik, mint Gréti :)
2015. jún. 19. 18:34
 8/13 anonim ***** válasza:
En a kutyusomhoz valamiert kolyokkora ota beszelek,mintha ember lenne...Na nyilvan nem filozofalok vele as eletrol,de ilyenek,hogy ehes vagy? Lemegyunk? Jatszunk? Kersz jutalomfalatot? Stb stb dolgokat latom,hogy erti es tudja mirol beszelek,pedig nme tudatosan tanitottam:D de nagyon edes
2015. jún. 19. 18:45
 9/13 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem úgY 70%-ban értik, csak szelektív süketek azért teljesítenek 30-50%-ban
2015. jún. 19. 19:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Sokszor látok embereket akik beszélnek a kutyájukhoz pl. egy néni mindig sétáltat 2 kutyust akikhez folyamatosan beszél de a kutyák ügyet sem vetnek rá,engedetlenek és a nő azt hiszi ha fenyegeti szavakkal őket majd fegyelmezettek lesznek.

Szerintem ha egy ember beszél egy kutyához akkor az végül is az embernek jó,hiszen megszünteti a magányosság érzését.

A kutyák nem értik meg az emberi szavak jelentését,kivéve ha hozzá társítják az adott dologhoz.Pl. ha te minden séta előtt azt mondod a kutyádnak "póráz" az adott szó hallatán a sétálást társítja hozzá.A kutyák agya ilyen.

Sok ember azt hiszi hogy az "Ül" parancsot a kutya tényleg megérti pedig nem,a kutya akkor is leülne ha mondjuk a kacsa szóra tanítanánk meg neki,hiszen a hangalakot a mozdulatsorral társítja össze.

Értik viszont a hanghordozást,pl. a magas hangok izgatottságot és járékos érzést keltenek bennük,míg a mélyek az engedelmességet és a behódolást váltják ki általában.

Sokkal inkább a kisugárzást érzékelik.Az mindegy hogy mit mondasz a mögötte lévő energia számít!Pl. az állatorvosnál van a kutya és izgulsz érte ideges vagy és nyugtatot hogy "Minden renben Buksi,semmi baj,nyugi." akkor is érzi hogy te ideges vagy és nem a mondatot értelmezi.

Remélem segítettem. Tapasztalatpól írtam amit írtam.

2015. jún. 19. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!