Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S. Lehet hogy a kutyánk...

S. O. S. Lehet hogy a kutyánk megette a kismacskánkat?

Figyelt kérdés
Van egy fel éves kutyánk. Ugy fogadtuk be az egyik ismerősömhoz tévedt. Tudni kell róla iszonyat falánk. Olyan szinten hogy ha nem is éhes elmar mindent a taljatol. A macskáink már az utcára hordjak az etelt hiába adok külön nekik. Nem bántja őket de ha etelről van szó nem a legbaratsagosabb. Minden nap kap bőven enni. Nem is keveset. 4hete fialt a macskank. 3szep cicust. Ma még mind megvolt de 2 ora alatt at egyik eltűnt. Eddig nem bantotta őket mindig csak megszagolta. Egyet ugy tálaltam meg hogy tiszta nyalnyom volt a bundája. Ez még semmi. A kertben talaltam vmi friss husmaradvanyt ami nem nagy kb kismacska fej nagyságú aminek olyan reszei vannak mint egy emlos fejenek. Nagyon aggódom hogy a kutya fogyasztotta el ami elég aggaszto főleg miota megtalaltam azt a valamit. Ez lehetséges. Mondom eddig nem látszott hogy bántja őket ilyet nem is lattam. Olyat igen hogy lefojtja de ilyet neM. A hideg futkos a hatamon.

2015. jún. 19. 15:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Így hogy babát vársz, érthető, hogy aggódsz, mert ilyenkor az anyai ösztönök mindent felülbírálnak. Kérlek ezt vedd figyelembe. Én is vártam babát, de sajnos nem született meg. De abban az időszakban én is teljesen másképp kezeltem az állatokkal kapcsolatos dolgokat, mint alapból, pedig imádom a kutyáimat. Nem is ismertem magamra akkor.

Írok egy-két példát: Volt egy nagyon jámbor, kedves bamba kutyánk, aki a légynek sem tudott ártani. Pár éve rigók fészkeltek az egyik magas bokorra, de a macska nekiállt levadászni a fiókákat, akik kiugráltak a fészekből. Az udvaron rohangáltunk utánuk és próbáltuk őket visszatenni a fészekbe, de közben ez a jámbor kutyus az egyiket elkapta, és eltörte a pici lábát. Vissza tettem a fészekbe, de nem sokra rá kimúlt. Gyerekeket imádta, a farkát húzkodták, az sem érdekelte.

mostani kutyáim mikor ide kerültek, rögtön a macskát hajkurászták, időbe telt, mire össze szoktattuk őket. De a gyerekeket ők is imádják, bármit csinálhat velük a gyerek, visít, húzza fülét farkát, és tűri mindegyik. Néha inkább már elmenekülnek, mert unják és elfáradnak bele. Pedig itt nincs is napi szinten gyerek, hogy azt mondanám megszokott. Hidd el a kutyák másképp állnak a kisállatokhoz, mint az emberhez. Ahogy kivettem, a kutyád a kislányra féltékeny, tehát szereti. Minden kutya féltékeny, hidd el. tudom most érzékenyen érint, de nem tragédia hogy megevett egy apró védtelen kisállatot. Még mindig azt tartom, mint a korábbi válaszomban, hogy akár sérült is lehetett. A mostani kutyáim is rámennek a sebzett madárra, egérre amit a macska megfogott. Pedig alapból semmihez nem nyúlnak.

Inkább arra összpontosíts, hogy a gyerekkel hogyan viselkedik. Szeresse, ne morogjon rá stb. Kisgyereket alapból nem hagyunk egyedül a kutyával, még a legmegbízhatóbbal sem, ez alapszabály, erre figyelj, hidd el nyugodtan megtarthatod a kutyát ez miatt.

2015. jún. 20. 11:46
 22/28 anonim ***** válasza:
Lehetetlen azt biztosítani, hogy a kutya soha ne maradjon egyedül a csecsemővel. A mai hírekben szereplő családnak sem sikerült, ahol a csecsemőt az éjszaka közepén ölte meg a család kutyája, miközben aludtak. Volt másik négy gyerekük, azokat soha nem bántotta.
2015. jún. 20. 18:35
 23/28 anonim ***** válasza:
Ilyen téren lehetetlen nincs csak lusta vagy buta emberek.
2015. jún. 20. 18:38
 24/28 anonim ***** válasza:
22# amit ma olvastál, annak legalább a fele spekuláció.
2015. jún. 20. 19:13
 25/28 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy bántaná de jobb az óvatosság. Sosem lehet tudni.

Azt hogy lehet hogy éjszaka megöljön egy csecsemőt a szülők melett. Ahhoz szoba kutyanak kell lenni. Sose engednék közel felügyelet nélkül egy kutyát a gyerekhez. Ez a kutya is tűri hogy húzzak vonjak.Csak furcsálltam az esetet. Tudom hogy kölyök. Muszáj lesz megnevelni jobban figyelni. Reméljük a jövőben ilyen nem lesz.

2015. jún. 20. 19:24
 26/28 A kérdező kommentje:

Kedves 21es. Sajnálom ami veled történt. Én sztem beleroppannék ha bármi baja lenne a babának vagy a nagy lányomnak. Nagy lelki erő kell ahhoz hogy erről beszélni tudjon az ember. Még 9hetem van vissza igy is stresszes. Ez csak tetézte tegnap. Már belenyugodtam csak szerintem a túlérzékenység nagyobb sajnálatot valtott ki bennem. De mindenképp megtartjuk a kutyust csak jobban figyelünk rá. Amúgy kis hízelgős most tudja hogy rosszat csinalt. Már tegnap is tudta pedig akkor még en se gondoltam semmi rosszra.

Köszönöm megegyszer. Sokat segitettetek. Megfogadom a tanácsokat.

2015. jún. 20. 19:30
 27/28 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a szomorúságod érezte meg és összekapcsolta az esettel? Megnevelni sosem késő de minél hamarabb elkezditek annál jobb. Olvasgass neten rengeteg jó cikk van róla, hogy pl. ha a falkasorrenddel van a gond,milyen apró trükkökkel lehet helyrebillenteni az egyensúlyt.Ha meg biztosra szeretnél menni és anyagilag megengedhetitek és időbe is belefér akkor ne te, hanem mondjuk a férjed járjon el vele kutyasuliba ott is rengeteg hasznos tanácsot kaphattok.Nem baj ha az új jövevény előtt szigorúbban fogjátok, hogy komolyan vegye és vért izzadva is de betartsa mit szabad és mit nem.
2015. jún. 20. 20:52
 28/28 anonim ***** válasza:

Valóban, kutyasulira érdemes volna áldozni egy kis pénz meg időt. Nagyon fontos lesz, hogy a kutya az új kis embert a családban a te falkád tagjának érezze, de erre a szakemberek tudnak tanácsot adni, hogy ezt hogyan kell csinálni.

Azzal kapcsolatban pedig arról a bizonyos szörnyűségről írtak: Kár ilyeneket Neked most olvasgatni, mert azon a hírfolyamon sokszor jó ha fele igaz amit leírnak. Ahol sosem adnak meg pontos részleteket, neveket, helyszínt, azzal nem is érdemes foglalkozni. De ha mégis igaz, akkor én úgy értelmeztem, hogy nem a család kutyája volt, mert kihangsúlyozták, hogy egy férfi kutyája, ergo lehetett vendégkutya, vagy a kisbaba volt a vendég, és ez nagyon nem mindegy.

Rengeteg ilyent olvasni mostanában, de legtöbb cikk arra megy, hogy sokkoljon és elborzasszon, ráadásul a saját szájízük szerint írják meg, úgy manipulálják az olvasót, ahogy nekik tetszik. Még egyszer kérlek, sose olvass el ilyeneket, inkább hallgass a szakemberre.

A szomszédom nemrég volt kénytelen visszavinni a menhelyre a kutyát, mert többször rámordult a gyerekre, és megállapították, hogy nem gyerek kompatibilis a kutya. Sajnos ilyen is van, de ezt kilehet deríteni időben.

Azt is meglehet csinálni, hogy alkalmanként az oktatót hívjátok házhoz, és megfigyeli, hogy hogyan viselkedik a saját közegében gyerekek mellett, vagy a kislány is megy veletek egy egy órára.

2015. jún. 21. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!