Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » S. O. S. Lehet hogy a kutyánk...

S. O. S. Lehet hogy a kutyánk megette a kismacskánkat?

Figyelt kérdés
Van egy fel éves kutyánk. Ugy fogadtuk be az egyik ismerősömhoz tévedt. Tudni kell róla iszonyat falánk. Olyan szinten hogy ha nem is éhes elmar mindent a taljatol. A macskáink már az utcára hordjak az etelt hiába adok külön nekik. Nem bántja őket de ha etelről van szó nem a legbaratsagosabb. Minden nap kap bőven enni. Nem is keveset. 4hete fialt a macskank. 3szep cicust. Ma még mind megvolt de 2 ora alatt at egyik eltűnt. Eddig nem bantotta őket mindig csak megszagolta. Egyet ugy tálaltam meg hogy tiszta nyalnyom volt a bundája. Ez még semmi. A kertben talaltam vmi friss husmaradvanyt ami nem nagy kb kismacska fej nagyságú aminek olyan reszei vannak mint egy emlos fejenek. Nagyon aggódom hogy a kutya fogyasztotta el ami elég aggaszto főleg miota megtalaltam azt a valamit. Ez lehetséges. Mondom eddig nem látszott hogy bántja őket ilyet nem is lattam. Olyat igen hogy lefojtja de ilyet neM. A hideg futkos a hatamon.

2015. jún. 19. 15:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

ha eddig nem nyúlt hozzájuk nem valószínű, hogy megöljön egyet pláne nem, hogy megegye.

Viszont lehet ám más ragadozó is a háznál ami előszeretettel eszi a macskákat.

Mikor tűnt el a kicsi?

2015. jún. 19. 16:59
 12/28 A kérdező kommentje:
Sajnos igazam volt. Megtaláltam a maradvanyokat. Csunyan kifejezve ugy nézett ki mint amit megettek és visszaoklendeztek. Sajnos féltékeny típusú kutya. A lányom 3 éves es mióta megvannak a cicak csak egész nap velük van. Es a kutya féltékeny mindig bújna. Erre tippeltünk. De sajnos a kutya volt. Mondom néhány hónapja fogadtuk be kölyökként az előző gazdáiról nem tudunk. De kis barátságos volt. Eddig... A fajtája inkább ilyen foxi -német juhasz keverék. Örültünk hogy van mert a miénk sajnos a telen elpusztult. De ilyet állattól nem láttam még. Teljesen elkeseredtem. Raadasul augusztusba erkezik a második babánk es ezek után ezt a kutyát nem szívesen tudom a gyerekeim melett. Pedig nem nagy testű és még kölyök de azért egy kutyat ennél értelmesebbnek gondol az ember. Köszönöm a válaszokat kicsit szomorú vagyok. Hisz egy házi kedvenc nem ilyen sorsot érdemel.... :(
2015. jún. 19. 20:25
 13/28 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de mégis mire számítottál? Természetes ellenségek amúgy is és lehetett volna több eszed is, hogy biztonságban tud a macskákat. Simán megölhette volna bármelyik jött-ment macska is. Attól független, hogy a kismacskát megette a gyerekedet nem fogja bántani meg remélem azt nem hagynád felügyelet nélkül amúgy se... Úgy meg ha ott vagy mi kárt tudna tenni a babódban? Ha meg nem vagy ott a gyerek így is úgy is veszélyben lenne bármi mástól, mert mindig találnak valami balesetveszélyes elfoglaltságot. Nem a kutyát kell hibáztatni, akiben munkálkodik az ösztön, hanem magadat, aki nem tanította önfegyelemre és tömi a kutyát súlyát nem is figyelve vagy szar minőségű táppal,aminek jó formán zéró a tápanyagtartama. Ha a kutya hülyeséget csinál akkor a gazda nem alkalmas gazdának.
2015. jún. 19. 21:33
 14/28 anonim ***** válasza:
35%

"a gyerekedet nem fogja bántani "

És erre mi a garancia? Egy hirtelen harapás a csecsemő arcára elég ahhoz, hogy örökké nyomorék maradjon.

2015. jún. 19. 21:47
 15/28 anonim ***** válasza:
A harapásnak is megvannak az előzményei és az lenne a garancia ha megtudná nevelni de ez láthatóan nem megy. Nem a kutyát kell hibáztatni, ha ludast keres valaki akkor a tükörbe kell nézni! Mellesleg nem kell egy gyereket felügyelet nélkül hagyni SOHA!
2015. jún. 19. 22:19
 16/28 anonim ***** válasza:
73%

Hát figyelj, kérdező... ez egy olyan dolog, amin nem kell ennyire kiakadni vagy meglepődni. Ok, emberként te máshogy látod ezeket a dolgokat, de a kutya bármennyire is beakarják sokan skatulyázni, meg ember számba venni, ő akkor is csak egy kutya ( ezt mondom úgy, hogy én a sajátommal versenyekre, meg bemutatókra járok, szóval én se átlagos kutyaként tartom, ő a társam, a barátom, a mindenem...)

Az írásodból az jön le nekem, hogy megakarsz válni a kutyádtól, amiről én le szeretnélek beszélni.

Nekem huskym van, mint már írták is, és tapasztalom is igen ösztönerős fajta... kölyökként nem volt lehetőségem más állatokhoz szoktatni, felnőttként meg már kajaként tekintett rájuk... én ezzel elfogadtam, igyekszem nem olyan helyekre vinni, ahol vannak kisállatok, vagy ha olyan helyre viszem, akkor vagy szájkosárban van, vagy pórázon...

de, annak ellenére, hogy minden -nem kutya- állatot felzabálna ha tehetné, imádja a gyerekeket ( pedig gyerek sincs se ismeretségi körben)

Bemutatóknál van, hogy 10-20 gyerek abajgatja folyamatosan, jönnek utána, sikítoznak mellette, simogatják, ő meg élvezi. Kisbabával is találkozott már, fejcsóválva megszemlélte, megszagolta, és onnantól kezdve nem érdekelte... érzi a szagán, hogy ez egy ember. és embert a kutya nem fog enni.

Kölyök még az a kutya, bőven van időtök megnevelni. Kérd meg párodat, vagy ha úgy érzed, hogy nem megterhelő neked állapotosan, de vigyétek kutyaiskolába.

Tanulásra van szüksége, nem arra, hogy kidobják...a gyereket se dobja ki az ember, ha bántja a másikat, pedig a gyerekek is tudnak ám kegyetlenek lenni...

Aki meg azt írja, hogy egy hirtelen odakapás egy baba arcán egy életre megnyomoríthatja a babát... nos, erre csak annyit mondok, hogy egy babát nem szoktak egy kutyával, pláne nem egy hiperaktív kölyökkel kettesben hagyni. a kutya csak úgy poénból nem harap, mindennek van előzménye...meg ebből az elvből kiindulva a gyereket születése után tegyük burokba, mert séta közben is bármi megtámadhatja, meg ha nagyobb lesz, és felfedezi a környezetét, akkor is nagyobb veszélyben lesz...Ha odafigyeltek a kutya nevelésére, meg visztek rendszerességet az életébe, meg lemozgatjátok ( mert a kert nem elég neki!) akkor nem lesz semmi baj a jövőben. És emiatt a macska evés miatt ne ítéld el a kutyádat, ő egy ragadozó állat, nagyon sok minden kiválthatja belőle a zsákmányszerző ösztönt... elég egy szaginger, vagy bármi...pl ha az egyik cica mászkálás vagy játék közben megkarmolta a pórul jártat, és a kutya érzi rajta a vér szagát szerintem bőven elegendő szaginger ( és ezt a mondatod se kiforgatni, nem párhuzamot vonni az embervérrel, mert az ember nem szerepel a kutya potenciális táplálékai között...)

2015. jún. 19. 22:59
 17/28 A kérdező kommentje:

13-as. Mondjuk arra szamoltam hogy 30eve videken elek. Mindig kutyak macskák vettek körül. És ilyet még nem lattam. Nem nagy testű es barátságos volt.. eddig... nem gondoltam hogy baj lesz. Másrészt nem az én felelősségem egész nap a macskákat lesni. Most indultak felfedezni... es ilyen még nem történt.

Másrészt szeretem azokat a szakavatottakat akik tudják mit eszik vagy iszik a kutyam. Itt vagy? Látod? Elhiheted nem a felhizlalas a cel.

amúgy nem soha nem hagyom egyedul a gyermekem. Felügyelet nelkul is. De úgyis megtörténik a baj hogy ott vagyok.

Amugy nem akarok megválni tőle azert is fogadtuk be. Csak elborzasztott pedig mar lattam ezt azt amit mas kutyája tett.

De Mindenképp feltekenysegre gondolok. Hisz mióta itt van a lányom imádja, ölelgeti csaka mióta a cicok megszülettek azok az aranyosak. Egy 3éves gyerek a szíve után megy. Hamar átpártolnak.

Köszönöm a jo tanácsot a többiektől. A kritikat is elolvastam és köszönöm ennél többet nem óhajtok reagálni rá. Legyen annyi elég ha jobb a lelkednek, hogy nagyon okosat irtal és most mindenki a kommenteden tapsikol. Ha irsz is nem kivanok Reagalni ra mert innentől csak provokacio. Szimpla kerdest tettem fel. Es volt aki emberségesen válaszolt ha te csak érdembe ennyit fűzöl hozza akkor köszönöm elolvastam és elvett pár másodpercet az életemből.

Köszönöm mégegyszer a jo tanácsokat és válaszokat aki emberi módon tette.

Ezt még emésztgetem engem lelkileg kicsit vissza vetett. Kicsit megtört.

2015. jún. 19. 23:55
 18/28 A kérdező kommentje:
Felügyelet nélkül soha ****(auto korrekció elnezest)
2015. jún. 19. 23:58
 19/28 A kérdező kommentje:
Ment a zöld kéz. Köszönöm mindenkinek.
2015. jún. 20. 00:01
 20/28 anonim ***** válasza:
56%
Ne haragudj de rohadtul nem érdekel, ha fáj az igazság. Neveld meg és ennyi.Ha meg normális táp lenne nem bírna belőle ennyit enni akármilyen étvágyú és nem a kutya kedvéhez kell mérni a tápot, hanem a szükségleteihez. Nem kell a macskákat lesni feszt de biztonságba helyezni a minimum ha már ennyire elájultál tőle. Tudom könnyű magadról a kutyára söpörni a felelősséget de nem a kutya a hibás. Ez van.
2015. jún. 20. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!