Az én kutyám az ablakon nézelődik és kommentál mindent mint egy vénasszony. Neked?
Az ágyam az ablak alatt van, közepes méretű kutyám felmegy az ágyra és feltámaszkodik a melsó lábaival az ablakpárkányra és nézelődik. Ha meglátam vagy meghall valamit, rögtön ugrik és megy az ablakra kommentálni az eseméyneket, ugat és ugat...
Nektek is szokott nézelődni az ablakon?
háhábruháhá, de jó fej...
és mondd, pletykálni is szokott?! :)
Hehe, cuki!
Az enyém is ugyanilyen volt, csak megtanitottam, hogy nem kell ugatni. Mostmár másképp róbál kommunikálni -mindenre más hangon- és én mindig tudom, oda sem kell néznem, hogy a szomszéd kutya vagy idegen kutya vagy madár vagy cica, esetleg nyuszi vagy mókus mászkál odakinn.
Mindig fütyülök, ha az ablak elé érek iskolából hazajövet, s olyankor gyorsan felpattan a foteljében (ami közvetlen az ablak mellett van) a fülei égnek állnak, csücsörit, meg az összes bajsza és szakálla nekinyomódik az ablaküvegnek. De a szeme még csak akkor nyílik, még látszik a lassan visszahúzódó hárnya :) jókat nevetek ralta ilyenkor...
Szomszéd cica:
Reggel, amikor kinéztem az ablakon, számtalan féle kisebb nagyobb madár ugrándozott- röpködött az etetö környékén.
Feketerigók, kékcinke, széncinke, szürke cinke, vörösbegyek, bóbitások, zöldikék, pintyek, verebek, szarkák, dolmányosvarjú meg rengeteg okos csóka.
Egyszer csak hatalmas lárma csapja meg a fülemet miközben jóizüen falatozom a reggelimet: a szarkák, a dolmányos, a feketerigók és a csókák óriásira tárták szárnyaikat, rikoltozva csapkodva röpdösnek, csattognak a csöreikkel.
Egy pillanat múlva megértettem miért.
A fát keretezö bokrokból elöhúzza magát a leleplezett óriási fehér- szürke kandúr.
Peckesen és puhán lépdel a mohával átszött füvön, mintha megszégyenülését akarná leplezni. Finoman, lassan- ingerlöen kunkoritgat a farkával jobbra majd balra s aztán leül.
Angie kutyám is felugrott az alvásból a hangzavarra és rögtön morogni kezdett. Aztán a morgásból furcsa hangú, féltékeny ugatásba csapott át amikor a cica rá se hederitve leült az ablakkal szemben.
Ezt már én sem hagyhatom, gondoltam.
Gyorsan kitárom az ablakot.
A macska, ahogy hangosodik az ugatás és morgás, lassan felemeli a fenekét, fülét-fejét leeresztve farkát leengedve laposan, rosszkedvüen elkullog.
Visszanéz s mintha azt mondaná: azért figyeljetek, mert mindjárt visszajövök, hogy elkapjak valakit közületek s akkor majd megmutatom nektek, gyáva népség, hogy mekkora nagy vadász vagyok én!!!
engem ez abszolút nem zavar, sőt, nagyon aranyosnak találom, és amikor megyünk el, és kint álunk a bérház előtt a buszmegállón mindig kinéz utánunk.
azt nem hiszem, hogy ki akar menni, bár igaz, hogy éppen akkor szivesen lenne inkább kint, de ma már déltől vagy 4x voltam kint vele hosszú sétákra és mégis azt csinálja és már ő húzott haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!