Régóta szerelmes vagyok ebbe a fajtába, és most jutottam el oda, hogy össze gyűlt annyi pénz, hogy tudjak egyet venni. :) Több oldalon is olvastam, hogy ha eleget van mozgatva, tartható lakásban, még is kicsit bizonytalan vagyok. Szerintetek? A testvéremnek van egy lovardája, oda kitudnék vele menni, hogy futkározzon (testvéremnek is van kutyája, és mindig a lovakkal szaladgál :)), hétvégenként járnék vele úszni, ha jó idő van stb. Szerintetek? Van itt valaki aki lakásban tart/tartott dobit?
Nekem nem volt dobim, de a szomszédunkban volt egy. 6 évesen még igen jól érezte magát a lakásban. Aztán én elköltöztem, de gondolom a többi évében sem lehetett nagy gond vele.
Szerintem a dobi kimondottan lakásba való a rövid szőrével.
2010. márc. 1. 12:52
12/13 anonim válasza:
Ez nem igaz,hogy a rövid szöre miatt lakásban kell tartani! Nekünk lakásban nött fel,de mikor már látszott rajta,hogy annyira nem jó neki a bezártság,apukám elvitte a munkahelyére,egy gyártelepre. Ott volt több kutya is,hamar megszokta az új helyet és növesztett vastagabb,hosszabb bundát,hogy ne fázzon. Szóval a kutya alkalmazkodik a hideghez. Annyi,hogy jó bélelt kutyaház kell neki.
2010. márc. 1. 17:04
13/13 anonim válasza:
A dobermannak nincs aljszörzete, és lehet ugy tünik, hogy ő elvan kinnt a hidegben is, de ez hosszu távon az egészsége rovására mehet. mindenképp fütött helyre van szüksége, ha nem is kimondottan az ágy az, egy kazánház a minimum. De a félreértések elkerülése végett, neki a legnagyobb szüksége a gazdájára van, ugynevezett kontaktkutya. és akkor mindegy, hogy rekkenő hőség, vagy minusz 30 fok, ha a gazdi ott van, és vele van, ő akkor boldog igazán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!