Miért sürgős mindenkinek, hogy kutyát (vagy bármilyen állatot) vegyen?
Hát akkor találtál egy kivételt, mert nekem nem annyira sűrgős a kutya. Főleg, hogy még az a kertesház ahová majd lesz csak fejben van kész. :) Szóval én még tapogatózok csak, de úgy érzem már ráakadtam a számomra tökéletes kutyáfajtára. Persze azért még ismerkedek vele mire kimondom a tuti biztos, hogy ilyen kutya kell nekem mondatot.
De valóban sajnos sokan nagyon gyorsan akarnak maguknak kutyát, macskát stb. aztán ezekből lesznek a ráunt kis/nagy állatok, majd a kóbor, vagy menhelyre keveredettek. Mintha nem lenne bőven sok ilyen állat. Csakhát iparkodik a "gazdi" a megvásárlásával és nem is ismeri rendesen a fajta jellemzőit, csak úgy kinézetre tettszik neki, és kész meg is veszi. Aztán az első nagyobb csalódás után...
Ha nem lennének ilyenek, nem kellenének menhelyek meg sintértelepek is.
El akarják látni őket munkával.
Az ilyen sürgős esetek ráadásul általában fajtatiszta kutyát keresnek sos...én is kezdem már feladni hogy állandóan beirogassam hogy ne legyen sürgős!
Közel 3 éve nézegetem a kutyákat, most talán megtaláltam a megfelelő fajtát de még nem biztos és van 1-2 évem hogy kennelt keressek. Nekem nem sürgős-de ettől még lehet h én mégis megszívom egy örökletes betegséggel, a sürgős esetes meg 15 évig boldog lesz a kutyujával, de nem ez a fő statisztika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!