Tutdok valami homeopátiás gyógymódot ajánlani allergiára (fülvakaródzásra és mancsrágásra)?
Akumi: "Aki homeopátiát ajánlgat, az remélem, az algoflexet is épp csak megnyalja, ha fáj a feje. Meg a pálinkát is ezerszeres higításban kéri a kocsmában, sőt, foghúzáshoz is homeopátiás fájdalomcsillapítót kér, hiszen az a legegészségesebb, és még hat is."
Teljesen igazad van, két kivétellel:
1.) a homeopátiás készítmények (bevallottan!) még annyi hatóanyagot sem tartalmaznak, mint az Algoflex megnyalása, vagy az ezerszeresen hígított pálinka. Olyan higítási arányokban gondolkodnak, mintha egy kiskanál anyagot öntenél az óceánba, aztán alaposan összekevernéd. Gyakorlatilag egyetlen molekula sincs a "ható"anyagból a kész készítményben. Bevallottan.
2.) Fájdalomcsillapításra pont jó a placebo is, mivel a fájdalom erősen szubjektív. Én magam láttam, hogy a Heim Pál gyermeksebészeti osztályán sikeresen használnak placebot, mikor ott dolgoztam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!