Melyik kutyafajtát válasszam? (Leonbergi, Bernáthegyi, Berni pásztor)
28 éves lány vagyok.
Házőrzőnek (tudom, hogy közülük egyik sem az, de talán valamilyen szintig ránevelhetők) és jóbarátnak szeretnék egy legalább közepes termetű szőrös kutyust. Nemsokára költözünk családi házba, amihez van egy óriási udvar, oda szeretném. Késő délután, esténként lenne rá időm foglalkozni, na meg persze hétvégén.
Szóval összességében egy engedelmes, könnyen tanítható (ha lehet, akkor kevésbé ugatós) társra lenne szükségem, és ha jönne hozzánk idegen, bízza a gazdára, hogy beengedjük-e.
Nagyon fontos lenne az is, hogy minél magasabb legyen a várható élettartama. Tudom, hogy a nagytestűeké alacsony, de ha a három közül választanátok?
Előre is köszi a segítségeket!
Nekem a bernáthegyivel van tapasztalatom. Nagyon életvidám és barátságos! Az életét is áldozza a gazdájáért (habár ezt minden kutya megteszi)!
Én bernáthegyit vagy leonbergit tartanék. Szeretem mindkét kutyafajtát.
Jaj. Elküldtem fél válasszal. De egyébként a berni pásztorral sincs különösebb bajom, de nem vagyok annyira nagyon oda azért a kutyafajtáért.
Egyébként szerintem ezt a kérdést neked kell eldöntened nem pedig nekünk.
Mind kutya (A-tól Z-ig) ránevelhető a házőrzésre, szerintem a fent említettek közül a bernáthegyi a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!