Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajtát válasszam?...

Gyakorikérdező86 kérdése:

Melyik kutyafajtát válasszam? (Leonbergi, Bernáthegyi, Berni pásztor)

Figyelt kérdés

28 éves lány vagyok.

Házőrzőnek (tudom, hogy közülük egyik sem az, de talán valamilyen szintig ránevelhetők) és jóbarátnak szeretnék egy legalább közepes termetű szőrös kutyust. Nemsokára költözünk családi házba, amihez van egy óriási udvar, oda szeretném. Késő délután, esténként lenne rá időm foglalkozni, na meg persze hétvégén.

Szóval összességében egy engedelmes, könnyen tanítható (ha lehet, akkor kevésbé ugatós) társra lenne szükségem, és ha jönne hozzánk idegen, bízza a gazdára, hogy beengedjük-e.

Nagyon fontos lenne az is, hogy minél magasabb legyen a várható élettartama. Tudom, hogy a nagytestűeké alacsony, de ha a három közül választanátok?

Előre is köszi a segítségeket!

2015. jún. 8. 19:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Nekem a bernáthegyivel van tapasztalatom. Nagyon életvidám és barátságos! Az életét is áldozza a gazdájáért (habár ezt minden kutya megteszi)!

Én bernáthegyit vagy leonbergit tartanék. Szeretem mindkét kutyafajtát.

2015. jún. 21. 14:04
 12/17 anonim ***** válasza:

Jaj. Elküldtem fél válasszal. De egyébként a berni pásztorral sincs különösebb bajom, de nem vagyok annyira nagyon oda azért a kutyafajtáért.

Egyébként szerintem ezt a kérdést neked kell eldöntened nem pedig nekünk.

Mind kutya (A-tól Z-ig) ránevelhető a házőrzésre, szerintem a fent említettek közül a bernáthegyi a legjobban.

2015. jún. 21. 14:07
 13/17 anonim ***** válasza:
27%
Tudom, hogy nehéz választani de, ha te veszed a fáradságot és olvasol róluk az interneten, akkor megtudnád, hogy melyik való hozzád..
2015. jún. 25. 15:03
 14/17 A kérdező kommentje:
Szerinted mire jó ez az oldal, ha nem arra, hogy véleményeket, saját tapasztalatokat osszunk meg egymással? Sosem volt kutyám, rengeteget olvastam róluk, de örülnék, ha más is megosztaná velem a gondolatait. Ha Te az ilyenekre nem vagy vevő, akkor mire használod ezt az oldalt???
2015. jún. 25. 20:53
 15/17 anonim ***** válasza:
12%
kaukázusi medveölő/betörőölő kutya jó házőrzésre
2015. júl. 22. 21:06
 16/17 bayern26 ***** válasza:
Én csak is a bernit pászotort tudom ajánlani :D
2016. aug. 1. 14:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Kérdező!el telt azota sok idő, melyik kutyust választottad?Nekem a Berni pásztor az álmom, nem sok sok gyönyörűbb kutya létezik nála!
2017. nov. 17. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!