Németjuhász vagy border collie?
Mi a célod a kutyával? Mennyi időt szánnál rá naponta? Az első kutya milyen?
Kutyaiskolába vinnéd-e?
Mindkettő munkakutya, csak az egyik terelő, a másik inkább személyvédelemre, nyomkövetésre, kísérőkutyának való. Mindkettőnek szüksége van a fizikai és szellemi lefárasztásra, ahhoz, hogy otthon jól "működjön" és ne ássa fel pl. az udvart.
Gyerekek mellé bármelyik megfelel, a hangsúly a nevelésen van.
en nemet juhaszt valasztanek abbol valami ordast a DDR vervonalbol :)
A border collienak szerintem "tul nagy" a mozgasigenye.
"összes német juhászkutyában genetikailag van egy kis idegesség"
Van a fenet :) Lathatoan nem volt meg soha nemetjuhaszod.
"csak hogy az összes német juhászkutyában genetikailag van egy kis idegesség. "
Akkor most vagy az enyem a kivetel, aki erositi a szabalyt, vagy te irsz oltari baromsagokat. :)
Német juhászom van. Kölyökkorától őt ajánlották a kutyaiskola futtatójában rehab gyanánt a problémás kutyás gazdiknak. A föld egyik legnyugodtabb, legkiszámíthatóbb kutyája. Hatalmas kankutya, sokan átmennek a másik oldalra, ha sétáltatom, közben a pici unokáim úgy nyúzzák, ahogy akarják (meg amennyire engedem), olyan türelmes velük. Ha jó tenyésztőtől veszed, nem kell félni idegrendszeri gondtól. Mikor a kutyakiképző először sütötte el a fegyvert, 8-ból 6 kutya száz fele szaladt, csak két német juhász ült tovább nyugodtan (az egyik a mienk). Mennydörgés, villámlás.... meg se kottyan, sőt tavaly itt durrogtatták a petárdákat, egyszer felnézett rám, látta, hogy nyugodtan végzem tovább a dolgom, így ő is letette a fejét és szunyókált tovább.
Más kutyákkal is barátságos, még sosem kezdeményezett verekedést.
Szóval én csak ajánlani tudom. Egyetlen fontos dolog, hogy naponta kell vele foglalkozni,labdázni, tanítgatni, és mi mindig elvisszük egy "újságolvasós" (szaglászós) sétára. No meg hetente kétszer járunk kutyasuliba, engedelmességire és örzővédőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!