Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell általánosítani, és...

Miért kell általánosítani, és rögtön leszólni azért, ha egyszer leelletem a kutyámat?

Figyelt kérdés
Ha valaki egyszer le akarja elletni a kutyáját, akkor miért kell rögtön leugatni, vagy le "szaporítózni"? Sokan vannak ezen az oldalon, akik olyanok mint én. Nem vagyok tényésztő. Van egy gyönyörű szuka amstaff-om, és szeretnék TŐLE egy utódot. Kerestem neki egy remek kant, ki van alakítva a megfelelő hely az elléshez, és szerettem volna megtudni, h mikre kell felkészülnöm az ellésnél. Igen, készenlétben van az orvos, de mi van, ha nem ér ki időben. Na mindegy, a lényeg az, h leelletem a kutyámat, utána ivartalaníttatom. 8kiskutyára számoltunk az elejétől, és mindnek meg is van a gazdija. Nem kérek értük pénzt, csak az oltások árát. Akkor miért vagyok felelőtlen, szemét, szaporító?? Ha valaki ezt megmagyarázná nekem azt megköszönném.
2010. febr. 26. 16:19
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha "korcs" kutyád lenne, még jobban fájna. Tele vannak velük a menhelyek.

Egy bácsi autót vezet. Bemondják a rádióba, hogy vigyázzanak az X úton, mert egy autós szembe megy a forgalommal. Felkiált a bácsi:

-Egy? Száz!

El kéne gondolkodni azon, hogy ha mindenki azt mondja, hogy rossz az, amit csinálsz, akkor nem ők "mennek szembe a forgalommal", hanem te.

2010. febr. 26. 19:54
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
2010. febr. 26. 19:55
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

azt is mérlegeld, hogy az a "8" kiskutya elveszi menhelyre, fajtamentőkhöz került kutyák helyét.

Vagy ha nagyon kölyköt akarnak, akkor fillérekért tudnának szerezni szaporítótól is, akikkel ki tudja, hogy később mi lesz.

Én azért nem ellettem le a kutyámat, mert nem vagyok benne biztos, hogy mi lesz a kölykeivel és nem akarom, hogy azok is szaporodjanak.

Nem is beszélve arról, hogy később a kölykeit ha bepároztatják, akkor nem rokonnal hozzák-e össze?!

na meg a kutyám noha egészséges, de az egyik rokona diszpláziás, a másik rokonának meg pain-je van.

Lehet h hordozó, és ha a párja is, akkor = h a kölykök között lesz beteg... és igy tovább, főleg ha később beltenyésztés alakul ki.

és az is az én lelkemen száradna, 10-15 évre megnyomoritottam egy élőlényt, mert nem voltam elég körül tekintő....

ezért nem fedeztettem be 2 hete a szukámat, pedig 2 éven keresztül gondolkoztam....

nehéz volt lemondani....

2010. febr. 26. 21:26
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

amúgy, ha leelleted a kutyádat az összes kiskutyát el kell látnod ( illetve finanszíroznod kell) az azonosító chipjét.

"Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minõsülõ más módon átruházni kizárólag az állatot

azonosító elektronikus transzponderrel (bõr alá ültetett mikrochip) történõ megjelölése után lehet"

Új Kormányrendelet

:-)))

2010. febr. 26. 21:56
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit sem tudsz,hogy a kutyád fajTAtiszta,még a különbséggel sem vagy tisztában,ilyen minimális tudással miért is akarsz szaporítani?
2010. febr. 27. 06:33
 46/47 Akiteki ***** válasza:
100%

Őszintén mondd meg: minek kérdezted, ha úgyis tudod előre a válaszokat?

Leírtuk sokszor és sok mindenkinek, mégis sokszor süket fülekre talál. Miből gondolod, hogy most dicséretet fogsz kapni a felelőtlen cselekedetedért?

Hétfőn életbe lép az új rendelet és akkor nem tudsz kibújni a felelősség alól, ha mind a 8 kutyát neked kell tartanod élete végéig is.

2010. febr. 27. 17:13
 47/47 anonim ***** válasza:
100%
Majd leadja őket a sintértelepre azzal a dumával,hogy nem tudja etetni őket,haragszik a szomszéd,hirtelen allergiás lett a szőrre,jön a gyerek stb.estig folytathatnám azokat a hazugságokat,amiket ilyenektől már hallottunk.
2010. febr. 27. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!