Miért kell általánosítani, és rögtön leszólni azért, ha egyszer leelletem a kutyámat?
Nekem alapvetően a "leszarom" hozzáállásoddal van a bajom.
Ezért és az ilyenek miatt tart ott a magyar kinológia, ahol. A béka segge alatt. Ezért születnek tömegesen görcs yorkik, idegbeteg, lövésfélő vizslák, diszpláziával terhelt és/vagy agresszív retrieverek, félős németjuhászok és nyeszlett amstaffok. De hajrá. A gond inkább azzal van h pont annak a fajtának ártotok akit szerettek... és nem látjátok be.
Vajon a tőled kikerült kölyköktől is le fognak hozni egy-egy almot??
Az állatorvosokban nem szabad bízni(tisztelet a kivételnek), mi mikor tenyészteni akartunk a kutyánkkal és mentünk dp szűrésre és kimutatták hogy közepesen doszpláziás a kutya, fél óráig győzködtek hogy de legyen alom mert milyen gyönyörű meg jó a viselkedése.
Persze, meg a kiskutyákkal hozzá mennénk és plusz munka neki, innen fújt a szél, természetesen nem hoztunk le almot, de tutira sokakat meggyőztek már abban a rendelőben.
És egy nagyon jó helyről van szó, a megyében a legjobb híre van, aki idejár elégedett velük és mindig visszajár. Mi is csak ide járunk ettől függetlenül, de mérlegelünk és csak azokat a vizsgálatokat csinálhatják meg amit engedünk, mert a pénzért mindent képesek ránk sózni.
A hozzászólásaid alapján nem az jött le. Nekem annyi volt, h aggódsz a szülés miatt - kb ennyi. De h előtte mi van és legfőképp utána, h a fajtával, arról nekem az a kép alakult ki, h nem érdekel. A DP-t is elintézted annyival h "jah hát az kezelhető". Ez különösen érdekes megmozdulás volt.
Persze, valószínű - ne feltételezzük a legrosszabbat - egészségesek lesznek. Ezáltal igazoltnak látod majd az igazadat és elégedett leszel h mindenki hülye aki védi az állományt. (nem példányokról, hanem globálisan a fajtáról beszélek - akik fokozatosan, generációról generációra távolodnak el az eredetitől, a standardtől és számomra sokkal inkább gond az h jellemben nem ugyanolyan pl. egy retriever most mint 10 évvel ezelőtt volt)
Azt látom h nem AKAROD megérteni h miről beszélek/ünk....
Vajon a tőled kikerült kiskutyáktól is lehoznak egy-egy almot, csak mert olyan gyönyörűek?
de ti sem akartok megérteni engem! nem várok semmi megerősítést! arról szól az egész, hogy én leelletem a kutyámat, és mindent elkövetek, h minden rendben legyen. Megvannak a leendő gazdik,akik tudják, h nem tenyésztőtől veszik a kutyát, de ennek ellenére szeretni és gondozni fogják őket, mert nem anyagi értéket, hanem érzelmi értéket akarnak. igen, előfordulhat, h esetleg betegek lesznek, de milliónyi kutya van ezzel így sajnos, és hangsúlyozom, tudják a leendő gazdik, h én nem vagyok tenyésztő! De egyáltalán nem biztos, h bármi bajuk lesz!
Miért fáj ez nektek? Ha korcs kutyám lenne, akkor kevésbé fájna?
Nekem semmi bajom nem lenne ezzel ha megtettél volna mindent h minimalizáld az esélyét egy esetleges betegségnek. De ezzel a hozzáállással "én nem vagyok tenyésztő, nem nyerészkedni akarok, ők érzelmi értéket képviselnek, ráadásul hány meg hány kutya él betegen" te mosod kezeid. Nekem ez nem tetszik és ez fáj, és már leírtam h miért.
Ez a nem törődöm hozzáállás, "jelenben élés", én központú gondolkodás, a globális szemlélet teljes hiánya tükröződik az egész magyar társadalmon szinte minden téren. Így sokat nem várhatunk ezen a téren sem - sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!