Ti mennyire vagytok képben a kutyafajtákkal?
Nagyjából ismerem a fajtákat, egy nagyobb részt pedig elég jól.
Az a "vicces" viszont, hogy az utcán sétáltatva a két magyar fajta kutyámat az a tapasztalat, hogy a legtöbbeknek fogalma sincs róluk.
Elég jól. Szoktam kutyasuliban olyan órát tartani, hogy a gazdák meséljék el egymásnak mit tudnak a kutyájuk fajtájának a múltjáról, jelenéről, erre én is rá szoktam készülni, hogy hozzá tudjak tenni valami érdekeset.
Mondjuk a bolyhos társasági kutyákat nem tudom megkülönböztetni egymástól és nagytestű pásztorok nem gyakran előforduló fajtáival is gondom van. A legcikibb az volt amikor mudinak néztem egy horvát juhászkutyát, ott kaptam a gazdától egy fél órás előadást, mint kiderült ő Horvátországban a fajtagondozó egyesület elnöke. Azóta sem láttam másik példányt a fajtából itthon. :-)
Na hát azokat (mármint a mudit meg a horvát juhászt) szerintem pont nem ciki összekeverni, mint a pitet meg a staffordot sem :D Elég minimális a különbség közöttük így ránézésre.
Amúgy kuvasz-golden kérdésben is sokszor inkább kérdezek, minthogy hülyeséget mondjak. Láttam már elég goldenes külsejű kuvaszt is (el is volt hízva, biztos az sem segített a helyzeten, meg hogy csóválva jött oda nézni, hogy van-e nálunk kaja), meg most egy rendes tk-s goldenünk van ovin, pici korában simán lekuvaszoztam volna. Agaraknál is rákérdezek, hogy magyar-e vagy angol, mióta kiderült, hogy tökre el voltam tévedve a magyar agár méretét illetően.
OFF
En franciaorszagban setaltattam a (nyirt) komondoromat es odajott egy csaj es megkerdezte hogy bulldog? :D :D
ON
a #9-es valaszolo altal linkelt konyv nekem is megvan es kb 90%-at fel is ismerem.
Amik a Szinák-Veress könyvekben benne vannak, azokat felismerem. Kisebb koromban a mamáéknál töltött nyarakat töltöttem el így :)
Ellenben a kedvesem csak a német juhászt ismeri fel, és piszokul nem érti miért nevetek sírva, mikor egy staff-szerű kutyát letacskóz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!