Ti mennyire vagytok képben a kutyafajtákkal?
Amit az FCI elfogadott fajtának azokat ismerem 100%-ig. A leggyakoribb (mondjuk 60) fajtának a történelmét is tudom nagy vonalakban (jó nem évszám szinten :D), meg ezeknek a standardja is megy. Bár azt nem nehéz megjegyezni, ha az ember jár kiállításokra :D
Én is mióta olvasni tudok, azóta kutyás dolgokkal foglalkoztam. 10-12 évesen kártyákat gyártottam, aminek egyik oldalán a kutya volt lerajzolva, a másikon a standardje. :D (ebből is több száz összegyűlt) Kb. 12 évig vettem mind a három kutyás újság, aztán mióta megújultak, azóta már nem veszem őket. Volt egy idő, mikor annyira benne voltam, hogy a kiállításokon már ránézésre tudtam hogy hívják a kennelt amiből származik a kutya :D
Pár éve mióta egyetemre járok, alábbhagyott ez a dolog, de amit kiskoromban megtanultam azt még most is tudom :D Az új fajtákkal amik most várnak elfogadásra, meg ezek az agyonkevert társasági kutyák, na ezekkel vagyok bajban.
Hát, az "alapvető" fajtákat ismerem többnyire, csak a továbbtenyésztett "alfajtákat" nem annyira, illetve a magyar kutyafajtákkal természetesen tökéletesen tisztában vagyok.
A lófajtákat sokkal jobban ismerem. :D
Gyerekkorom nagy kincse volt ez a könyv. Az újdonságokkal nem mindig vagyok képben, de ami ebben benne volt, azt álmomból felkeltve is tudom :D Még mindig itt figyel a polcon, szétfirkálva, összecelluxozva, szó szerint rongyosra olvastam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!