Hogyan hozzam helyre az elrontott kutyámat?
Hát neki kell állnod istenesen, de ha sikerül, a kutyád jobb lesz, mint új korában.
Először is, pl. a pórázos sétánál nincsenek ott a többi kutyák zavaró tényezőnek. Akkor, ha a fene fenét eszik is, tiltsd a húzást meg az arénázást. De mint tudjuk, már az sokat számít, hogy hogy teszed rá a kutyára a nyakörvet. Ha könyörögni kell neki, hogy legyen szíves álljon egy pillanatra nyugton, akkor a továbbiakban is tojni fog a fejedre, de ha már a megkötésnél egy határozott mozdulattal tisztázod az erőviszonyokat, az ugyanúgy megadja az alaphangot.
Amikor minden más kutya kunyerál és az asztalról zabál, akkor a tiedet ültesd le a lábadhoz és csak a végén adj neki valami jutalmat. Kérd meg a többieket, hogy ne etessék. Mondd, hogy beteg, allergiás, vagy akármi. Egyszer rendezz egy kirohanást, csapj az asztalra, majd felfogják, hogy a közép-európai kutyáknak nem való az emberi kaja... :)
A pofon, mint írtad, nem használ. Kutyája válogatja, hogy milyen fenyítés válik be (grabancrázás, lenyomás stb.), de az én kutyáimnál a kavicsos palack zörrentése a végső és leghatásosabb fegyelmezőeszköz. Elfér a zsebedben, és mikor látod, hogy a kutyád valami rosszat tesz, kiálts rá és vágd oda mellé a palackot. Hadd érezze, hogy akkor is rajta tartod a szemed, ha épp nem vagy közvetlenül mellette.
Az elsődleges, amire rá kéne gyúrnotok, az a tiltás. Hogy ha negyvenen kínálgatják a kutyát libamájpástétommal, de te azt mondod, hogy NEM SZABAD, akkor ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor sem szabad. Jó lenne, ha legalább 1-2 kollégádat meg tudnád győzni az ügyedről, és segítségedre lennének a kutyád fegyelmezésében.
Eléggé megértem a helyzetedet, velem is előfordult, hogy nagyobb társaságban a kutyám a tiltó parancsom elhangzásakor rám nézett, egyet csóvált a farkán, aztán ment anyukámhoz menedékért, aki mindent elnézett neki. Nekem meg eldurrant az agyam, elkaptam a kutyát és letisztáztuk a helyzetet, dacára a sok szörnyülködő nézőnek. Lehet, hogy a mai napig amolyan idegbeteg barbárnak néznek, de letojom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!