Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Border collie lakásba?

Border collie lakásba?

Figyelt kérdés
Olyan embereknek a véleményét szeretném kérni, akik lakásba tartják a border colliet. Azt szeretném megtudni, ha minden nap lenne vele foglalkozva akkor tartható-e lakásba, mire figyeljek oda feltétlenül? A válaszokat előre is köszi!

2015. máj. 22. 21:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is szép és aranyos fajta de én sem ajánlanám. Ő egy abcúg munkakutya nem való lakásba meg pórázra egy-két órás séta erejéig.

Olyan ez a kutyus, mint egy motor. Folyton menne, dolgozna, menne a feje ill. a gazdája parancsai után.

Az Angoloknál meg az Skótoknál a legtöbb tenyésztő - aki komolyan veszi a fajtát - az nem is ad kölyköket olyannak, aki nem rendelkezik egy kis birtokkal és nincs pár birkája, amivel a kutya elfoglalhatná magát.

Neked még a fogaidról is csorogni fog a verejték, mire lefárasztod agyilag, fizikailag úgy, hogy neki jó legyen.

Mivel rendkívül értelmes és tanítható és szeret új dolgokat tanulni akkor le lehet vinni egy agility pályára mert ott nagyon eredményes ez a fajta és nagyon élvezik a különböző feladatokat.

De én is inkább valami lustább fajtát választanék.

2015. máj. 22. 22:27
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ember, tenyésztő akit ismerek, bent tartja a borderét. Angliában még a pásztorok is beengedték őket régen, nem úgy mint nálunk. Tök mindegy hol tartod ha rendesen foglalkozol vele.
2015. máj. 22. 22:38
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Az lehet, hogy beengedték de utána egész napra kiengedték őket...
2015. máj. 22. 22:39
 14/23 anonim ***** válasza:
Így van. A kinti-benti tartás nem keverendő össze a lakásban tartással. Sem a csak kertivel.
2015. máj. 22. 22:42
 15/23 anonim ***** válasza:
75%
És ti honnan tudjátok, hogy a kérdező nem fárasztja majd eleget? Ezt nem lehet egy kérdésből megállapítani. Különben is sokféle vonal van, nem csak angliából behozott 24/7 le nem álló kőkemény munkagépek.
2015. máj. 22. 22:45
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem volt szó, hogy nem fogja eleget fárasztani. 1000+1 kérdés van már feltéve a kérdező felé, meg egy nagy rakás tanáccsal van ellátva, hogy miként kell foglalkozni vele. Az első válaszban direkt leírtam, hogy NE munkavonalú kutyát vegyen.
2015. máj. 22. 22:49
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen elég sokat foglalkoznék vele, mert imádok sportolni, de nem tudom mi történne ha egyedül hagynám a lakásba amíg suliba vagyok.
2015. máj. 23. 08:51
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Szóval az a lényeg, hogy fokozatosan szoktasd hozzá az egyedülléthez. És akkor ha eleget mozgatod, akkor nem fog semmit csinálni. Pihen, meg hallgatja a szomszédokat :)
2015. máj. 23. 09:25
 19/23 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsit erős lesz a border.

Skót collie?

Jó felkészülés egy borderre.

Hidd el tapasztalatból mondom.(Van borderem)

2015. máj. 23. 10:15
 20/23 A kérdező kommentje:
Értem. A 10. válaszoló: 2-3 órám simán van a tanulás után.
2015. máj. 23. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!