12 éves vagyok. Nagyon tetszik a Border Collie, csak nem tudjuk mennyire zajos éjszaka, ha egy nap nem tudjuk elvinni sétálni akkor tényleg szétszedi apu kertjét/füvét. Lakásba lehet-e tartani, vagy ott is rosszalkodik?
12 évesnek még csak úgy szabad kutyát venni, hogy a szülők is vállalják teljesen.
Ha nem "rosszalkodik", akkor is lehet, a fű és a kert egy ideig megsínyli egy kölyökkutya jelenlétét.
Amúgy a kutyák általában nem rosszalkodni szoktak, hanem kutya módján lefoglalják magukat .
Szia!:)
Nekem is régi vágyam egy border de sajnos nem lenne elég időm rá.
Nagyon-nagyon nagy a mozgásigénye, ha nincs rendesen elfáradva (szellemileg is!) akkor akár ki is kaparhat, szét szedhet mindent. Sajnos nem csak külső alapján kell kutyát választani inkább a tulajdonságait kell figyelni hogy be tudjon illeszkedni a családba.
Ő is azt gondolta, hogy bordert szeretne.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__2612964-kapta..
Van 10-15 évig napi legalább 4 órád arra, hogy lefoglald, feladatot adj neki, esetleg sportolj vele valamit?
A család többi tagja is besegítene ebben?
Én is 12 éves vagyok, és van egy 5 hónapos bc-nk. :) És nem ÉN kaptam, hanem a család kapta (4 tagú család, van egy húgom, és egyébként nagyon szereti a gyerekeket a kuytus ;) ). De én nagyon-nagyon sokat foglalkozok vele. Minden nap viszem sétálni a közeli rétre és ott frizbizünk. :) Nekünk éjszaka alszik. Szóval nem zajos. A kertünket nem szedi szét, mert szinte mindig adunk neki feladatokat. De ha kirakjátok e kertbe és le se sz*rjátok, na akkor szét fogja szedni. Nagyon sok foglalkozást igényelnek, és én sem bírnám a szüleim nélkül. ;) Ha tudtok vele rendszeresen foglalkozni, akkor nem lehet gond. Ha viszont nem, akkor szerintem válasszatok más kutyafajtát.
Remélem segíthettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!