Szobatisztaság szobakennellel - hogyan kezdjünk neki?
Namármost. Az elmélet az, hogy egy bizonyos korig (amiben én nem vagyok biztos és fajtától függhet, de 5 hónapos kor tuti) a kiskutya képtelen 8 órán keresztül visszatartani, szóval ez alapján akárhol is van, mindenképpen be fog pisilni, ha túllépitek azt az időd, amit fizikailag képes a kutya kibírni. Szóval ez az elmélet, de mivel mi anno pelussal oldottuk ezt meg, nem tudok a gyakorlatról nyilatkozni.
A szobakennel arra jó, hogy megtanulja, hogy vissza kéne tartani.
A szobakennelbe szoktatást már lehet az első nap kezdeni. Amíg otthon vagytok, legyen mindig nyitva az ajtaja, és amikor már szeret bent (mert imádják, különösen, ha letakarjátok, hogy kis kuckó legyen), akkor el lehet kezdeni először kis időkre bezárni. Fontos, hogy minden bezárás előtt, amikor a helyén van és mielőtt rácsuknád az ajtót, adj neki egy kis jutifalatot - az én kutyámmal így csináltam, és mikor látja, hogy megyek el, már nyomul is a kis ketrecébe.
Később el lehet tenni, de általában a kutyák nagyon szeretik a szobakennelt, szóval szerintem nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!