Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szófogadatlan 6 hónapos Német...

Joco1234 kérdése:

Szófogadatlan 6 hónapos Német juhász. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nekem olyan problémám lenne a kutyusommal (6 hónapos német juhász) hogy mindig a bejárati ajtóba pisil. Meg ha játszom vele vagy elég ha csak megsimogatom akkor is bepisil.

Tudja hogy nem lenne szabad, mert amint bepisil a helyére szalad és nem jön ki. Próbáltunk már mindent de kb. semmit nem ér... ő az első német juhászom, nagyon komolytalan bármit mondok neki az egyik fülén be a másikon ki! Semmire nem figyel és nem is hallgat senkire! Olyan mint ha egy elemes kutyát akarnék fegyelmezni :S :D Lehetséges hogy a kora miatt ilyen szeleburdi még? Már nincs semmilyen ötletem hogy mit lehetne tenni hogy szófogadó legyen!

2015. ápr. 27. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
A bevizelés némi gyengébb idegzetet jelenthet. A neveléséhez pedig vagy kutyaiskolába kellene járnotok, vagy elkezdeni tanulmányozni a neten a kutyanevelés címmel található írásokat.
2015. ápr. 27. 20:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Meg kell nevelni, ennyi :) Ha egyedül nem megy - márpedig úgy tűnik, nem megy -, akkor a kutyasulikat, ovikat nektek találták ki.
2015. ápr. 27. 21:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi az, amit próbáltál már?

Amit leírsz, az arra utal, hogy fél a kutya, teljesen megadja magát. Remélem, nem bántottad sem te, sem más.

Komolytalan persze, hiszen kölyök.

Hogy szófogadó legyen, kezdjetek el járni kutyaiskolába, mert a leírtak alapján nem sokat tudsz a kutyanevelésről (ez nem bántás!). A német juhász amúgy is munkakutya, szüksége van képzésre.

2015. ápr. 27. 21:22
 4/9 A kérdező kommentje:
neeem nem bántotta senki!!! :) és nem fél egyáltalán! próbáltam "büntetni" (nem szabad) majd nem foglalkoztam vele... próbáltam neki elmagyarázni h nem jó amit csinál majd a helyére zavartam utána szintén nem szóltam hozzá... de semmi ugyan úgy csinálja annak ellenére h lehet rajta látni h tudja h nem lenne szabad mert már mielőtt rászólna bárki az előtt a helyére megy és lapít... de 5 perc múlva ugyan azt csinálja! lehet viccesen hangzik de szó szerint úgy érzem néha mint ha "kötözködne" :S :D
2015. ápr. 27. 21:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Próbáltad büntetni, meg elmagyarázni neki, de nyilvánvalóan nem ment át az üzenet :) Ettől még a kutya nem reménytelen, csak meg kell tanulnod úgy kommunikálni vele, hogy megértse, mit akarsz vele közölni.
2015. ápr. 27. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért annyit elértél, hogy az önkéntelen vizelést már összeköti azzal, te haragszol és neki a helyére kell mennie.

Szép eredmény pár hónap alatt.

Kutyának meg magyarázni teljesen felesleges. Kb annyit ér, mint egy újszülöttnek előadást tartani arról, éjszaka miért nem jó, ha sír.

2015. ápr. 27. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 27. 22:22
 8/9 A kérdező kommentje:
én egy szóval nem említettem h reménytelen vagy h haragszom rá.....!!! :) tanácsot kértem csak, hát ha valaki találkozott már ilyennel... köszönöm a linket elolvastam! bár szerintem itt nincs ezzel összefüggés mert akkor is az ajtó elé pisil mikor teljesen egymaga van! arra is gondoltam h jelölni akar mivel mikor ide került bent volt a lakásban (télen vettük és nem tettük ki az udvarra amíg nagyon pici volt)
2015. ápr. 27. 22:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Továbbra is javaslom a kutyaiskolát. Ott elsősorban téged tanítanak meg arra, hogy hogyan neveld, hogyan bánj vele, tanítsd úgy, hogy ő is megértse. Illetve ahogy már írtam, a német juhásznak szüksége van munkára, feladatokra, szocializálni is kell, szóval legfőbb ideje fél évesen, hogy elkezdjétek!
2015. ápr. 28. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!