Miért hiszik mostanság az emberek, hogy bármilyen kutyát tudnak lakásban tartani?
Pl a most népszerű, a border collie. De nem csak erre vonatkozik.
Teljesen a feje tetejére kezdenek állni az egész kutyás szokások (tudom szép magyar nyelv xD).
Az, ha valaki nem ivartalanítja a kutyát, meg nem jár vele iskolába, az már állatkínzó, de az ha valaki egy pásztorkutyát lakásban tart, az neeem...az felelősségteljes állattartó.
Eleve nem lehet bármilyen kutyát lakásban tartani....létezik 3 féle.
1; aki kifelezetten lakásba való
2; akit lehet ben tartani, de kint is
3; aki nem való lakásba
De alapjába véve szerintem 5-ből 4 fajta kutya simán tartható lakásban. Miért kell az embereknek az 5.-et választani???
Miért tartanak itt a szokások?
Miben jó ez az embereknek??
Egyik sem. Ez egy kérdés, amit kíváncsiságból írtam ki.
De a te válaszod kimeríti mindkettőt (a provokációt és okoskodást is). Leírtam hogy trollkodni vagy okoskodni legyél kedves máshol, mert nem csípem az ilyen okoskodós agyoniskolázott embereket...
What??
Hogy mit kell felakasttani meg miért?? xD
Jaaah semmit XD
Belátom, én nem (sem) vagyok ennek a "lemozgatjuk és minden happy" elvnek a híve. Űgy vagsok vele, hogy egy pásztorkutyának a kinti benti tartás a legjobb. Nem is ítélem el aki RENDESEN tartka a lakásban, mert mindenkinek joga van hozzá. És ez a kucsszó...rendesen. Az napi 5 óra folyamatos mozgást jelent, valamint biztosítani kell a kutya számára, hogy sok ingerrel találkozhasson. Ha valaki így csinálja az szerintem sem elítélendő. Amivel nekem a bajom van:
Boldog- boldogtalan bordert vagy hasonló pásztorkutyát akar lakásba. Mert az "milyen cuki". Halvány fingjuk nincs róla, hogy mit jelent az, hogy ezeknek a kutyáknak megadni a kellő foglalkozást, úgy, hogy lakásban van, még egy kert sincs, hogy labdázni vele, vagy hasonló.
Na most leírják itt az okosnak, hogy napi ennyi mozgás kell neki. Válasz egyértelmű nem? " Persze meglesz". Ahha persze igen. Megnézném, hogy hány ilyen nagyokos adja meg a kutyájának a megfelelő ellátást.
Mert aki pásztorkutyát tart a lakásban, annak a fele biztos nem mozgatja le. A másik felét tisztelem, hogy minden nap egy 5 órás sétára megy, ha esik ha fúj. De aki nem képes ezt megtenni, az miért nem választ egy olyan kutyát, aminek kisebb a mozgásigénye. Egy munkavonalű pásztorkutyánál gyakorlatilag csak kisebb igényű kutya van. Ezt nem értem. Ez a bizonyos "miért?"
Ergo: a kutyával nem kell foglalkozni, csak melletted kell hogy legyen. És én vagyok hülye, mert nem értem miért.
Gondolom akiknek a lakásba mindent szétcsesz a kutya míg nincsenek otthon az tök boldog nem? Biztos azért csinálja mert egyáltalán nem unatkozik.
És ha szabad kérdezni neked mi bajod a kinti benti tartással? Mert ugye akkor az embertől nincs elszakítva a kutya (ahogy nálunk sem). Meg a kovsokat sem kergeti meg. Pedig munkavonalú border. Akkor mégis mi benne olyan szörnyű?
Kocsikat sem kergeti meg. *
Ezt akartam írni. Ja találsz még hibát bocsi! Telefonról írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!