Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek egy Bichon frise...

Szerintetek egy Bichon frise kiskutya megoldás lenne? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Van egy fél éves golden-vizsla keverék kutyánk, ám gyosan nő, és nagyon felugrik, ami miatt én félek tőle. Ám a szoba kutyákkal semmi bajom, mert azok a térdemig sem érnek fel :). Arra gondoltam, hogy beszélek a szüleimmel, hogy vegyünk egy bichon frise-t, hogy azzal hátha könyebb lenne megszeretnem, és megszoknom a nagy kutyánkat.Egyébként 13 éves vagyok, és családi házunk van. Nektek mi erről a véleményetek?
2010. febr. 22. 21:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

19:09-es nek üzenem, hogy semmi bajom :D

Azért kérek(kértem) segítséget, mert szeretném, ha elmulna a félelmem. Nemgondolom, hogy ez miatt bajom lenne.Egyébként 17 centi vagyok, és a kutya igyis felugrik a cípőmig.

Tudom, hogy okos kutya,de még nagyon járékos.

És nemcsak kivan vágva a kertbe. Minden nap elvan engedve, és a többiek játszanak vele. Néha énis kimegyek, de csak akkor, hogyha anyuék is kint vannak.

Én nem azért irtam, ide, hogy azt halljam, hogy mennyire hülye vagyok, meg hogy bajom van, hanem azért, hogy valami megoldást találjak, mert nem szeretnék tovább félni tőle.Valaki ebben tudna segíteni??

2010. febr. 24. 16:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
EL VAN ENGEDVE?????? Ez ugye nem azt jelenti hogy láncon van????? Hát nem csodálom ha hebehurgya szegény, ha ez így van. Tényleg keressetek neki valami normális helyet, ajándékozzátok el.
2010. febr. 25. 13:27
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem , nem azt jelenti. Az elvan engedve, az azt jelenti hogy szabadon van... De ebből mit nem lehet értelmezni? Nemértem.... :S

Épp ezaz, hogy én nem arra keresek megoldást, hogy elkerüljön innen, hanem hogy megtudjam szokni és szeretni. Szerintem, ha elajándékoznánk, azzal csak kikerülném a próblémát és nem megoldanám :)

2010. febr. 25. 19:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként 17 centi vagyok, és a kutya igyis felugrik a cípőmig"

Ez biztos? :-)))))

2010. febr. 25. 21:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az sem megoldás hogy másik kutyát veszel. Sosem értettem azokat akik ok nélkül félnek. Hiszen tudod hogy játszani akar, nem? Oké hogy ugrál, érzed a karmait meg összepiszkol vagy nem tudom, de tisztában vagy vele hogy barátságos te mondtad, akkor? Az egyetlen megoldás, hogy megnevelitek. A kutya nevelését a házhoz érkezésekor kell kezdeni és egész a haláláig képes tanulni.
2010. febr. 25. 23:42
 16/16 A kérdező kommentje:

Csipőmig :) Bocsi, férre ment :).

A mai nap volt szerencsém olyan emberekkel beszélgetni, akik sérültek, és igy élnek életet. Náluk a kutya az egyik fő segítő társ. Elmondtam a férfinek a problémámat, és hogy miért félek tőle, Ő pedig azt javasolta, hogy jutalmazzam a kutyát, ha valamit jól csinál, és ha valamit eltront, azt adjam a tudtára(persze nem veréssel)Ezt az elkövetkezendő napokban elkezdem, mert tényleg szeretném valahyogy ezt a félelmet eltüntetni :).

Köszönöm a válaszokat, és ha valakinek esetleg még van valami hasznos tippje, vagy esetleg személyes élménye örömmel várom :)

2010. febr. 26. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!