Hogyan szedjem ki a kutyámból a kullancsot?
NEM jó. A kullancs megijedhet és, ha fertőzött "visszaköpi" a mérget és az végzetes is lehet. Régi módszer, amiben én nem igazán hiszek, bár egyeseknek bejött:
Nyálazd meg az ujjad és a kullancs körül tégy körkörös mozdulatokat.
A másik: kullancs kiszedő csipesz. Árulnak ilyet kutyáknak is. De, ha túlságosan megszívta magát akkor szerintem menj el dokihoz, mert ő ad ellenszérumot is. Legalábbis nekünk adott.
Én a macskákból szoktam kiszedni a kullancsokat még régen nálam még nemvolt olyan hogy beleszakadt a feje.De te inkább ne kisérletezz ha nemtudod hogyan kell vidd el egy állatorvoshoz majd ő kiszedi.
Ha nem akarod hogy ujra beleköltözzenek a kullancsok akkor használj Frontline cseppeket én is azt használom jó a kullancsok és a bolhák ellen.Mostanába nemisnqagyon láttam bennük bolhákat.Kullancsot sem láttam csak magamon.Majdnem szívrohamot kaptam amikor észrevettem hogy a karomon mászik egy kullancs de rögtön agyonnyomtam
Szerintem se kisérletezz!! Vidd el dokihoz!! :)
Így jobb lesz neki is meg neked is!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!