Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi esélyem van, hogy...

Mennyi esélyem van, hogy megtalálom a kutyám?

Figyelt kérdés

Ma reggelre eltűnt a kutyusom. 8 hónapos, keverék, okos, jó kondiban lévő udvari kutya. Valószínűleg akkor ment ki szimatolni a ház elé, mikor este apukám beállt a kocsival, mert elmondása szerint nem látta a kutyát (aki amúgy összeugrál örömében mindenkit, amint megjelenik). Kicsit morc vagyok, hogy miért nem figyelt, dehát mindenkivel megeshet, hogy figyelmetlen. Egyéként sokszor kimegy szimatolni a környéken, amíg kinn vagyunk vele, addig hagyjuk, aztán behívjuk.

Úgyhogy jelen állás szerint a kutya vagy 12 órája kinn van valahol. Azt várom, hogy hazaérjen a kocsi és indulhassak keresni, meg teletapasztgatni a környéket cetlikkel. Bejelentem az állatmenhelyen is.

Van esélyem, hogy megtalálom? Nem bírom ki, ha elveszítem :( Az elmúlt időszakban egy kutyát és egy macskát veszítettem már el, és teljesen tehetetlennek érzem magam, ülök itt és bőgök... Reggel kerestem gyalog két órát, jól meg is fáztam... Teljesen kész vagyok.

Mennyi esélyem van. hogy visszakapom? Hogy visszadaja valaki? Vagy hogy életben van még? :(

2010. febr. 22. 11:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen, meg akart tartani.. Mert a szomszéd testvére azt mondta, hogy testvéré volt a kutyám. 2 hónaposan került hozzánk kóborolva, egy héten át mindig jött hozzánk enni, végén nagyon beteg volt, megijedtünk, elvittünk az állatorvoshoz, azóta örökbefogadtunk. De akkoriban nem tudtunk, hogy van hülye gazdája. :( utóbbi 12:16-os voltam.
2010. febr. 22. 12:34
 12/21 anonim ***** válasza:
Az én kutyám, habár már 1 éves volt, de egyszer elszökött a szomsézd után, aki elment valahova gyalog, és a kutya követte. Kerestük kocsival, meg gyalog is, és nem találtuk, csak kb fél kerülettel arább ott szaglászott, semmi baja nem volt, még kétségbe se volt esve, de amikor megáltunk melette kocsival na, akkor megörült, és beugrott. Egyszer meg eltünt vagy 4 napig haza se jött, és egyszercsak ott ált a kapu elött. Elment csajozni :D Na, szóval lehetetlen nem létezik, hallottam olyat, hogy 1 hónap múlva ment haza a kutya, mikor lesoványodott, és megunta a dolgot.
2010. febr. 22. 14:59
 13/21 A kérdező kommentje:

Hát én is hasonlóban reménykedem. Voltunk a menhelyen, bejelentettük, kitettük a hirdetésünket. Aztán teleplakátoltuk a környéket, a stratégiai pontokat. Értesítettük a kutyakozmetikust, a postást, a boltost, az összes szomszédot. Írtam a SZON-nak levelet, a Hírküldésnél próbálkoztam, nem tudom, ez volt-e a megfelelő menüpont, de hátha kiteszik afőoldalra. A zomszédom kutyáját kitették és meg is került. Már kutalmat is ígértem.

Motanra a reggeli keresés miatt elég beteg lettem, mert megfáztam. Mellesleg holnap órám van az egyetemen, és muszáj mennem.

Remélem, hogy csak elcsatangolt és most visszacsatangol. Vagy valaki visszahozza.

2010. febr. 22. 17:10
 14/21 A kérdező kommentje:

Nézzétek, meg is jelent a SZON főoldalán a hír:

[link]

2010. febr. 22. 18:11
 15/21 anonim ***** válasza:

Amíg hazaér a kocsi, nézd meg a fórumot. Itt tudod követni minden az elveszett-talált kutyákat.

[link]

Regisztrálj, írd be az elvesztést (név, nem, kor, szín, ismertetőjel, honnan, mikor+!kép!).

A menhely mellett jelentsd be a sintértelepnek és az állatorvosoknak is, hagyj ott plakátot. A menhelyre és a sintértelepre is látogass vissza hetente, kéthetente, mert egyáltalán nem biztos, hogy 1 nap múlva bekerül a kutya.

A plakátolás nagyon fontos, mert lehet, hogy olyan ember találja meg, aki nincs képben az internetes dolgokkal.

Ha chippelve van, ellenőrizd le, hogy stimmel-e a regisztrációja! [link]

És egy jó tanács: ezentúl viseljen telefonszámos bilétát, plusz ha nincs chipje, chippeltesd be. [link]

2010. febr. 22. 20:05
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia! Feltettem neked a netboardra, sok szerencsét kívánok a megtaláláshoz.

Kövesd figyelemmel a topikot.

20:05-ös voltam.

2010. febr. 22. 20:19
 17/21 A kérdező kommentje:

20:19 nagyon szépen köszönöm :) Ez sokat segít! A stratégiai pontokon (bolt, posta, kutyakozmetikus, menhely) már elhelyeztük minden adatát, fenn van a neten... Hamarosan elmondható, hogy csak az nem tudja visszaadni, aki nem is akarja... Erre meg nem akaok gondolni.

Szóval köszi, és mindenkinek köszi a bíztatásért! ,ajd megírom, mik a fejlemények.

2010. febr. 22. 20:54
 18/21 anonim ***** válasza:
Szia! Mi újság? Előkerült a kis bitang???
2010. febr. 23. 09:59
 19/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szerencsére ma délután fél kettő felé megkerült. Egy hírlapterjesztő szólt, hogy látta a kuytát, és utána a cetlit, amin keresem, és szerinte rá illik a leírás. Debrecenben voltam az egyetemen, és senkit de SENKIT nem értem el a családból, barátok közül telefonon. Végül a tudakozótól kiderítettem a szomszédom számát, és őt hívtam fel. Ő befogta egy kis kaja segítségével (már elég éhes volt, de anélkül nem megy, mert nem megy oda az emberekhez).

Mire hazaértem és mindenki visszakapcsolta a telefonját, addigra az udvaron várt minket, mert a szomszéd átrakta a kerítésen. Még visszahívtam az újságos hölgyet is, aki szólt, és megköszöntem neki.

Úgyhogy minden jól alakult. Elhatároztuk, hogy becsippeltetjük, akasztunk a nyakába címdobozkát az elérhetőségeinkkel, és persze többet nem zárjuk be a kaput úgy, hogy nem látjuk odabenn. :)

Tanulunk a hibából.

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, a segítséget!

Szép hetet!

2010. febr. 23. 15:12
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Legelso valaszolo vagyok es gratulalok es nagyon orulok, hogy megkerult a kis koborlo :)

2010. febr. 24. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!