Labrador csak kint?
Jelenleg van egy 8 hónapos igen játékos lány pulim. Szeretnék mellé egy labradort akit a pulival együtt kutyaiskolába hordunk. Az lenne a kérdésem, hogy:
Lehet-e tartani puli mellett?
Ha igen akkor lehet a csak kint tartani? A lakásba csak nagyon ritkán jöhetnek be.
Úgy olvastam, hogy lehet csak kint tartani még télen is mert szőrt növeszt vagy valami ilyesmi volt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Őszintén,hivatalosan jobb lenne bent!!! De az emberek 70%-a kint tartja.
Egyik barátnőméknek egy bernije meg egy labija van,ők is kint vannak télen nyáron,sose mehetnek be. Nekik a pince részben ki van alakítva egy meleg kuckó kutya ajtóval.Ők oda szoktak behúzódni,illetve a teraszuk is eléggé zárt a kutyák miatt ott is van egy ól amit szalmával tömnek ki ki,de mivel állandóan egymás mellett fekszenek a berni melegíti a labit :) Több kaját kapnak télen,sokszor kapnak főtt csirkefarhátat,szívet stb és amiben főtt lét is megkapják melegen.
Nekem németjuhászom van, de két haveromnak is van labradorja. Nyugodtan el vannak kint, semmi bajuk nem lesz. Sőt én nem is vagyok híve a benntartásnak. Kell neki a mozgástér.
Természetesen foglalkozni kell vele, mint mindegyikkel.
Csak példaként, hogy mennyire elpusztíthatatlan (ahogy fentebb is említették) és vízimádó: az egyik vadászatra is jár ... télen meg se kottyan neki, hogy a kilőtt kacsa után be menjen a vízbe. :) (Persze télre megfelelő zsírréteg is van rajta)
A pulis kérdés:
Hasonló felállás. Öreg puli mellé került a kölyök németjuhász. Eleinte voltak viszályok, a puli nem akarta befogadni a kölyköt. Egyszer-kétszer közbe kellett avatkoznom, de igazából próbáltam hagyni, hogy kialakuljon köztük a hierarchia. A kezdeti nehézségek után mostanra elválaszthatatlan cimborák lettek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!