4hónapos magyar vizsla+labrador keverék kutyám és állandoan rágja a cipőket amit udvaron hagyunk kint és minden cipőt rágja pedig van más pl:gumi labda meg sok játékok ami el lehet rágni de még is a cipőt rágja és hogy tudom rászokni?
Attól rágja leginkább mert gazdiszaga van és mert még kölyök. A fogváltás is belejátszik, de nem múlik el a rágás a fogváltással.
A mi vizslánknál mindenki azt kérdezte, nem rágja-e meg a cipőket. A válasz: amíg nem tudja kinyitni a cipős szekrényt addig nem.
Ez a megoldás. Cipőt eltenni, gumilabda van csak elől, akkor azt fogja rágni...Ha esetleg levadászik egy cipőt, akkor elvenni tőle és labdát adni neki. Rá fog jönni, hogy a labdát szabad rágni a cipőt meg nem.
Szidd le a kutyus,ha az erkélyre piszkit (grabancát rázd meg kicsit és egy rövid rászólás) utána rögtön vidd a kutyagumit és tedd a kert egy kevésbé feltűnő sarkába és mutasd meg a kutyusodnak és símogasad,dicsérd meg – rögződjön a kis agyába itt volna a jó helye.
A lényeg társuljon egy helyhez,szaghoz köthető pozitív megerősítés.
Az erkélyt tessék felmosni( fehérjét lebontó) fertőtlenítő szerrel - szalmiákszesz (festékes ,háztartási felszerelési boltokban kapható,szoktak macska pisis lábtörlőt ezzel mosni)
Mivel a mi kutyafuttatónkon megbízható(oltott) gazdis kutyusok voltak én már 6 –hetesen felvittem ,hogy szocializálódjon.
Amíg a behívás 100%-an nem megy ne engedd el a pórázról !
Ellenőrizd, hogy az állatorvos a kutyachip-et regisztrálta-e.
A kertben tartott kutyát is 1nap1x elkell vinni sétálni (ha elszökne legalább haza tudjon találni,ismerje meg a környéket,szocializáció,neki is szüksége van haverkodásra,ahogy nekünk is embereknek),a kertben is legyen rajta bilétás nyakörv !!!
JAN FENNELL KUTYAPSZICHOLÓGIA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!