Kiszeretnék tenyészteni egy új kutya fajtát de hogyan?
legyen nagy (bernáthegyi) vad (pitbull) engedelmes (golden retriever)
ezeket szeretném keresztezni, ötlet ?
Szerintem vegyél magadnak egy kaukázusit, hordd el kutyaiskolába, végezz vele engedelmes tanfolyamot, és lesz egy szuper kutyád.
A tenyésztést meg hagyd azokra, akik értenek is hozzá!
Hááát...
Nagyon sok sakkozással, sok év munkájával sincs rá biztosíték, h a fenti fajtákból megszületne az a bizonyos álomkutya.
Én is azt javaslom, hogy válassz egy nagytestű, kemény fajtát (a kaun kívül én javasolnám a kuvaszt, kájt, kangalt, bandogot, ami eleve egy hibrid kutya, vagy pl egy cane corsót, de a sor folytatható) s irány a kutyaiskola. És ne álljatok meg az alapengedelmességinél.
A pit max kutyázik de nem vad. A kau nagyon kemény kézbe való, mert nagyon önfejűek tudnak lenni. A golden már illik kezdő kutyásnak.
Kérdésedből következtetve kezdő kuyás lehetsz. :-)
Amúgy nevelés kérdése az egész. Az én kutyám pl. nagy, ha kell akkor támad, ( élesben is ment már ) ugyanakkor engedelmes és bárki meg tudja simizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!