Kutya támadás mit lehet csinálni?
Leírom velem mi történt.
Amatőr természetjáró vagyok és állatbarát.
Mindezek mellett többszörös bajnok egy bizonyos küzdősportban.
Vittem a kutyámat a szokásos délutáni futására biciklivel, póráz rajta volt.
Már hazafelé mentem, mikor az egyik kertben egy ember a kutyájával kinn volt, az ember kapált, a kutya meg ott lébecolt mellette.
A kertek alatt földesút, a kertek nyitottak, semmi kerítés.
A kutya észrevette az enyémet, mivel azon semmi póráz nem volt, rögtön odaért az enyémhez.
Ekkor már be volt kapcsolva a diktafon a telefonon.
Bicajt eldobtam, de arra már nem maradt idő, hogy a kutyámról a nyakörvet leszedjem, ráugrott a másik.
Egy kaukázusi keverék volt.
Kiabáltam a dagadt embernek jöjjön szedje le a dögjét az enyémről!
Alig akart odaérni.
A kutyája az enyémnek először átharapta a combját, majd a torkát és a földre kényszerítette.
Ekkor nem tudtam mit csinálni, önvédelemből a kutyába rúgtam, mivel tudom hogy kell rúgni, a kutya akkorát kapott(60-70 kg kaukázusi keverékről van szó)hogy nyüszítve húzta magát össze, hallottam, amint megroppantak a bordái.
Meg sem tudott utána mozdulni.
Na ekkor ért oda a gazdája, már el kis kezdte a mondókáját, hogy én mit képzelek.
Forgott a diktafon közben.
Megvártam míg befejezi, majd mondom neki, a maga kutyája voltpóráz nélkül, és szabadon, nem az enyém.
látta hogy nincs igaza, rám akart támadni.
Ekkor már ki volt kapcsolva a diktafon.
Mutattam neki egy fogást,megértette mihez tartsa magát.
Mondtam hogy van azonnal kihívom a rendőrséget, vagy a jegyzőnél lesz feljelentve.
lefotóztam a kutyám sérüléseit, az ő kutyáját, véres szájjal.
Másnap a település jegyzőjével kimentünk hozzá.
Tájékoztatta a jegyző, hogy hivatalból értesítenie kéne a rendőrséget,de a tulaj megbánó volt, többször elnézést kért.
Kapott egy nagy bírságot, ennyivel megúszta.
Azóta láncon tartja a dögjét, és nagyot köszön mikor meglát a településen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!