Kutya etetése? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Nem vagyok egy nagy kutyabarát, sose volt kutyám.
Most átmenetileg egy olyan családi házban lakunk ami a családunké és több egymástól teljesen független lakás van kialakítva benne közös udvarral. Unokatesómnak van egy németjuhász kutyája. Úgy veszem észre, hogy nem viszik túlzásba az állat etetését és nem a megfelelő ételeket adják neki.
Sajnálom nagyon az állatot, vettem neki már száraztápot, illetve olyan ételeket amik még nem romlottak, de mi már nem eszünk meg odaadom neki.
Szeretnék venni csirkefarhátat, mert emlékszem, hogy nagymamám régen mikor még élt és volt náluk kutya, azzal is etette.
Viszont nem tudom, hogy kéne odaadnom. Mama úgy emlékszem megfőzte. Ebben szeretnék tanácsot kérni.
9! A kutya nem tud szalmonellával fertőződni!!!
Én most tértem át a Brit premium tápra, nyáron nem főzők a kutyának. Néha kap nyersen farhátat. Télen megfőzőm, és kutyáknak való tésztát teszek bele neki.
Sippara
Én is tudok ilyen szélsőséges véleményeket, weblapokat, de itt azért messze nem erről van szó. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az etetésben nem csak egy módszer lehet a megfelelő. Ezért írtam én, hogy főzve és nyersen is adható csirkehús, amiért gyönyörűen le lettem pontozva. És az előttem válaszolónak abszolút igaza van. Nincs egységes álláspont, ezért mindenkinek a saját felelőssége, hogy hogyan tartja a kutyáját.(mellesleg a kutya igényeitől, egészségi állapotától is nagyon sok függ) Én nem kevés weboldalt, cikket olvastam végig, több állatorvossal beszéltem és kiválasztottam a szerintem leginkább megfelelőt. Ennek ellenére én sem állítom, hogy biztosan ez a legjobb és nem pontozgatok le senkit azért, mert más véleményen van. Nem vagyok annyira elszállva magamtól, nem tartom magam annyira képzettnek, hogy más orvosok, szakemberek, tenyésztők véleményét, kutatásait, tapasztalatát felülbíráljam. De úgy látom nem sokan vagyunk ezzel így.
Az fentebbiekhez hozzátennék annyit, hogy akármit is adsz neki NE adj neki: Krumplit (németjuhász kutyáknál izületi betegségeket okozhat) Hagymaféléket és csokit.
Illetve szerintem ne etesd más kutyáját addig, amíg nem beszélsz a gazdájával, lehet, hogy meg van a saját diétájuk, akár állatorvos által előírva.
Az,hogy ki mit ad enni a kutyájának,eltérő,hogy BARF,táp,vagy főz neki.
Ez többtényezős,függ a kutya állapotától,egészségétől,igénybevételtől,fajtájától,egyéb eü jellemzőitől,környezetétől,és nem utolsó sorban a gazditól(tegyük fel hogy szívből foglalkozik a kutyával),annak hozzállásától,és persze a pénztárcájától.
Amitn látod kérdező,nincs egységes válasz.
Amit tudok javasolni,hogy amit ti már nem esztek meg,azt ne add oda neki,egy fűszeres,zsíros valami megterhelő a kutyának,illetve azért beszéld át részletesen a kutya gazdájával hogy ő mit ad enni,(vagy mit nem)mert mindenféle hirtelen átállás kajaügyileg megterheli az egész emésztőrendszerét.
Ha szegényesen is etette a gazdája,fokozatosan adagolj neki minden más,szervezetének idegen kaját.
Utolsó, a farkasoknak is biztos főztek...
Olvass utána a barf vagy prey etetésnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!