Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért bolondulnak meg a kutyák?

Miért bolondulnak meg a kutyák?

Figyelt kérdés

Kaukázusi juhászkutyáról van szó.

Három ilyen eset történt:

1. a kutya már öregebb volt, ezért nekem, és tesóimnak is nekik rontott. Gondoltuk lehet, hogy nem látott, vagy valami hasonló. Bár akkor még kicsi, voltam, nem tudom, mi történt a kutyával.

Most újból volt egyszerre két kaukázusi, hogy azért még se legyenek magányosak, stb. (más fajta kutyánk is van)

Az egyik már vagy 6 éves volt, a másik csak 1.

Az öregebbiknek az szeme sem állt jól, néha olyannak tűnt, mintha szürke hályog lett volna a szemén, de máskor meg szép barna szeme volt. És általában amikor olyan szürkés volt a szeme, mindig nekünk rontott. Máskor meg olyan szelíd volt, hogy kenyérre lehetett volna kenni.

A fiatalabb, az még azt se bánta, hogy amikor evett odamenjek hozzá. Az öregebb nagyon féltette a kaját.

De pont a tegnapi nap, rám rontott (a fiatalabb).

Nem tudom mi történhetett velük, pedig mindig megsimogattam őket, szerették is, stb.

Ez más kutyafajtáknál is előfordulhat??

Vagy csak ez ilyen agresszív fajta??

Nálatok is volt már hasonló eset??

2015. ápr. 18. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Saját kutyáid?
2015. ápr. 18. 11:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen.
2015. ápr. 18. 11:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ok a hibás nevelésben van. Ismerni és tisztelni kell ezt a fajtát, és nagyon határozott gazda szükséges hozzájuk, akit a kutyák is feltétel nélkül tisztelnek.

Normálisan nevelt, és normális idegrendszerű szülőktől származó kaukázusi juhászkutya nem támad a gazdájára. Tehát vagy a származásuk, de sokkal valószínűbb, hogy a nevelésük nem oké.

2015. ápr. 18. 11:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Tipikusan az a fajta kutya, aki nem való mindenkinek! Kivételes nevelést igényelnek, nem véletlenül! Javaslom azonnal keress fel egy kutyaiskolát, mielőtt még komolyan rád rontana. Ha mégis így történne, nem ért néhány ima.
2015. ápr. 18. 13:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy agresszív fajta.

Rosszul nevelt, és rosszul szocializált kutya van.

Szomorú, hogy a saját gazdájukra rontanak...

Keress egy kutyaiskolát, vagy másik gazdát nekik, és ne tarts kutyát, csak ha tisztában vagy a neveléssel!

2015. ápr. 18. 18:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit és hogyan foglalkoztál velük? A simogatás és a szeretet ritkán elég ahhoz, hogy normális kapcsolatod legyen egy kutyával. Sétálni vitted? Nevelted, tanítottad? Közös programok, valami? Vagy csak kert, neadjisten lánc, és azt várod, hogy kiegyensúlyozottan viselkedjen, anélkül, hogy megkapná a kiegyensúlyozottságához szükséges foglalkozást?
2015. ápr. 18. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Pontosan, ahogy elottem leirtak: a simogatas es a szeretet keves a kutyaneveleshez. Ezen kivul megkerdeznem, honnam van a kutya? Mert ha olcson vetted valami szaporitotol, az is okozhat problemakat.
2015. ápr. 19. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!