Edesanyam oda akarja adni az 1 éves kutyankat valakinek aki udvaron el, mert nagyon hull a szore. Mit tegyek, hogy ne keruljon mashoz, a szor ellen nem lehet tenni valamit? Valaki monta h cinktol nem hull annyira, ez igaz? Nem mergezo az a kutyusnak?
Goldiból és a shar-peiből dől a szőr,szóval ennek keveréke... most meg végképp,mert vedlési szezon van.
Amit javasolnak a sok úsztatás,kefélés, furminátor(de ezt nem lehet minden nap használni!!!)
Amit hallottam,de nem tudom igaz-e.Hogy a meleg víztől gyorsabban kijön az aljszőr. Hetente 1x-2x sima meleg vizes (semmi sampon!!!!) vízzel megfürdetni.
Amúgy tudom késő..de olyan kutyust kellett volna választani vagy inkább utána nézni,melyek azok a fajták akiknek kevésbé vagy nem hullik annyira (pl bichonfélék-nekem is van egy Havanese-m és egy Bichon Frise-m) Egyedül a sötét ruhákon látszik egy kis szőr,vagy sötét zoknin,amit szöszölővel könnyen eltávolíthatunk.Amúgy a lakásban nem találunk szőrt. Pedig nálunk szégyen nem szégyen nincs idő takarításra, heti 1x porszívózás,alapos felmosás.Közben talán 1x-2x felseprünk.De ennyi.Nincs többre időnk.
Mondjuk mi szándékosan olyan fajtát választottunk aminek nem hullik a szőre :)
Teljesen eltüntetni nem fogod,mert alapjáratok hullik a szőrük csak tavasszal jobban.Ezzel vki együtt tud élni vki nem. Én sem tudnék,pedig lenne 1-2 rövid szőrű fajta amit tartanék lakásban.
Ha csak az utóbbi fél évben,nem lehet,hogy vmi megváltozott? Étrend esetleg?? Mennyi idős a kutyus?
Ha idáig nem hullott annyira,akkor érdemes lenne még a dokinál egy próbát tenni,lehet olyan dolog van a háttérben ami orvosolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!