Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Édesanyám a kapcsolatunk ellen van, mert a barátom sötétebb bőrű. Valakinek tanács ennek leküzdésére?
24 éves lány vagyok. Egyke vagyok, nem szerény körülmények között nőttem fel. Anyámék nagyon szigorúan fogtak, de sajnos nem a jó értelemben. Nem hagytak dolgozni, ha meghallották, hogy el szeretnék menni munkát keresni, egyből megkérdezték, mi kell, és másnapra ott termett.
Titokban kellett tartanom, amikor találtam munkahelyet.
Ez nem az én életem volt, többre vágytam mint naphosszat otthon lenni, és nyelveket tanulni, kezdeni szerettem volna valamit az életemmel.
Mivel anyámék nem hagytak semmit, segítséget kértem a nagymamámtól.A legjobb barátom(egy meleg fiú)kint élt New Yorkban. Ki szerettem volna menni, és kezdeni magammal valamit. Nagymamám segített benne, így jutottam ki a barátomhoz. Ott megismerkedtem egy fiúval. Hawaii származású, szóval sötétebb bőrű, mint mi. És meglepő módon, ugyan nagyon törve, de valamennyire beszélte a magyart:).. Szerelem volt első látásra. Lehet túl hamar, de 7 hónap után együtt összepakoltunk, és hazajöttünk. Kivettünk egy kis albérletet, és egyből munkakeresésbe fogtam.
Anyámat, ismerve amilyen, amikor hazajöttem, nem mondtam neki a barátomról semmit.
Mondtam neki hogy nem jövök haza, egy barátnőmmel kivettem egy kis albérletet, és mostantól vele fogok lakni.2 hete szántam rá magam, hogy bemutatom nekik a páromat. Elmentünk, előtte szóltam haza, hogy ne csak rám számítsanak. Amikor odaértünk, anyám teljes harci díszben állt, várt minket. Amikor kiszálltunk a kocsiból, bevonult, és vagy 40 percig elő sem jött. Addig apámmal beszélgettünk, de rajta is láttam, hogy igen hűvös. Aztán előkerült, és az ajtóban állva vagdosta a fejemhez, hogy hogy mertem egy néger (mondott mást is, c.gány és hasonlók) gyerekkel hazajönni, és ha azonnal nem szakítom meg vele a kapcsolatot, akkor soha többet keressem, és a többi. Hát, nem esett jól. Sejtettem, hogy kiakad, de hogy ennyire, és ilyen szinten leéget, mondjuk így, arra álmaimban sem. Apám nyugisabb volt, kikísért, és nyugtatott, hogy ne vegyem komolyan anyámat...de hogy lehet ilyet nem komolyan venni...valakinek tanácsa, hogy ilyen esetben mit tenne? Már napok óta nem érem el...hívom nem veszi fel, majd ír egy sms-t, hogy elhagytad már? Szóval, azért ez szerintem már beteges:S...Köszi előre is.
Végén eléri, hogy visszamegyünk Amerikába. Talán az lenne a legjobb.
"Kedves Anya!
Nem, nem hagytam el a barátom, és kérlek téged ne legyél gyerekes! Felnőtt nő vagy kérlek viselkedj is ehhez méltóan!
Ő XY a barátom. Hawai származású és nagyon szeretjük egymást. Egyenlőre nagyon jól megvagyunk. De sajnálom, hogy annyira sem bízol önmagadba, hogy tudd: jól neveltél. Mert te nevettél fel ,a te nevelésed vagyok. Így ha bennem nem is, de magadba bízhattál volna. Na mindegy.
Én továbbra is szeretni foglak mert az anyám vagy. De már nem vagyok kislány akit mindentől meg kell védeni és el kell tiltani. És főleg meg kell tagadni mégha úgy is véled hibázott.
Számítottam erre a reakcióra bár nem ennyire végletesre. Azt hittem te olyan nő vagy, aki szeret és megért.
A párommal nem fogok szakítani, főleg nem ilyen gyerekes ultimátum miatt. Felnőttek vagyunk így meg kéne beszélni. Véleményedet kulturáltan elmondhatod és az aggályaid. Én meghallgatom és megfontolom.
De ugyanakkor te is szállj magadba, mert szerintem te is érzed, hogy ahogy viselkedtél az egy édesanyához méltatlan.
Én maradok szerető lányod továbbra is. Mielőtt visszautaznánk várom jelentkezésed, hogy szeretnél-e velem beszélgetni.
Üdv: Lányod"
És szerintem menjetek nyugodtan vissza Amerikába. Ha itt maradtok a szülők szétmarják a kapcsolatot.
Olyan hosszu a szoveg, hogy az emberek nagyresze nem olvassa el:) Masreszt en sem ertem az anyadat es minek kell ra hallgatnod elvegre felnott vagy azt csinalsz, amit akarsz.
Szerintem eljetek boldogan, anyadnak ha nem tetszik, ne nezze.
Nem igazán mondtál el minden részletet. Az még egy dolog, hogy nem fehér a srác, de mivel foglalkozik?
Mert ne haragudj, de nem hiszem, hogy ha valakinek komoly munkája vagy tanulmányai lennének, akkor fogja magát és 7 hónap járás után otthagy csapot-papot és elindul egy teljesen ismeretlen országba...
(Azt pedig nem is firtatom, hogy a nagyi hogyan tudott vízumot szerezni 90 napnál hosszabb tartózkodásra.)
Anyukád ugyanígy reagálna, ha a Balcsira mentél volna pár hónapra és beállítasz egy "életművésszel", aki nagyon kedves, nagyon helyes és bla-bla, sőt még gitározni is tud, csak éppen nincs semmi perspektíva benne. Majd te dolgozol és eltartod. Ő pedig majd költi a pénzed és csajozik, amíg te a munkában vagy. Legalábbis szerintem valami ilyesmi kép tűnhet fel a szüleid előtt.
Amúgy a mi tágabb családunkban is történt már hasonló, és tudod mi lett a vége?
A srác megunta az itteni semmittevést és visszament. Nálad is jó eséllyel így lesz vége, kivéve, ha a srác tényleg élősködni akar, mert akkor sose fog beleunni a láblógatásba...
Zenéléssel foglalkozik. Kint belőle élt, volt bárzongorista, dolgozott karaoke bárokban.
Ő már jó ideje kint élt.
Nem fogom eltartani, nyilván nem magyarországon szeretnénk maradni, én is azért mentem el, neki meg totál ismeretlen ez a terep, és el van veszve. CSak még mindent ki kell találni, egyenlőre ez egy hirtelen ötlet volt, hogy hazajöttünk.
Zenéléssel foglalkozik... Hidd el nekem, hogy ha fehér lenne, akkor is csak 10%-kal lenne kisebb a balhé a szülők részéről (ld. #5-ös hsz-om 2. bekezdését).
Tudják, hogy ezzel sehol se fogja nemhogy halálra keresni magát a srác, de örülhet, ha csak kicsivel fog az átlag színvonal alatt élni. Országtól függetlenül. Érthető, hogy ők csak jót akarnak neked.
Úgy érzik, hogy hiába taníttattak, hiába adtak meg mindent, hogy majd jó életed legyen, te ezt önként elb@szod. Ha összeházasodsz ezzel a sráccal, akkor azt a 24 évnyi nevelőmunkájuk csődjeként élik meg.
Amúgy elég faramuci a helyzet, mert a srác itthon 90%, hogy nem fog munkát találni. Ha pedig visszamentek, akkor pedig neked adódhatnak elég komoly gondok a munkavállalással (és itt főleg a munkavállalási engedélyre gondolok)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!