Edesanyam oda akarja adni az 1 éves kutyankat valakinek aki udvaron el, mert nagyon hull a szore. Mit tegyek, hogy ne keruljon mashoz, a szor ellen nem lehet tenni valamit? Valaki monta h cinktol nem hull annyira, ez igaz? Nem mergezo az a kutyusnak?
Tenni nem tudsz semkit a szőr ellen. Csak annyit, hogy rendszeresen kikeféled, és gyakran porszívózol.
Mérlegelj, hogy hol lenne jobb helye a kutyának.
A pórázon sétálásra pedig tanítani kell, nem megy rögtön.
nem lehet esetleg nyírni a szőrét?
a trimmelésnél ritkítják a szőrt, ha kevesebb lesz neki, akkor nem is hullik majd annyira
mivel benti kutya, egészen rövidre is nyírhatjátok,mert nem fog fázni... + rendszeres fésülés és séta(ezek is sok szőrtől megszabadítanak)
de kérdezd meg azért az állatorvost, hogy nincs-e valamilyen betegsége vagy tápanyaghiánya, és esetleg azért hullik neki nagyon a szőre
ha pedig nincs baja, akkor azt kérdezd meg tőle hogy mit javasol a szőrhullás kontrollálására
Az is fontos lehet, hogy mit eszik a kutyus. Nekünk is van egy golden-labrador keverék kutyánk. Rettenetesen hullott a szőre. Fésültem, naponta 3x, pórszívóztam ugyanannyiszor mind hiába. Aztán gondoltam egyet és vásároltam prémium tápot. Három hét alatt megszűnt a szőrhullás, csillogó fényes lett a szőre. Azonkívül a kutyakaki is a negyedére csökkent és nem büdös.
Volt, hogy nem volt pénzem prémium tápra és kénytelen voltam olcsó tápot venni, egy hét alatt visszatért a szőrhullás.
Én a rövidebb szűrű kutyámnak levágtam egyszer a szőrét fél centisre. Talán olyan 2 centis szőre lehetett alapból, de rettenetesen vastag volt és nagyon hullott.
Miután leborotváltam rövidebbre, valahogy ki is trimmelődtek maguktól az ilyen elhalt szőrök is, amik folymaatosan hulladoztak kifelé, mert utána úgy nézett ki, mintha fele annyi szőre lenne.
Aztán nem hullott egyáltalán. 2 hónap utána visszanőtt a szőrének a hossza, de még mindig nem hullik. Nekem is elegem volt belőle, hogy az egész lakás szőrös volt.
De most nem látok szőrt sehol. A borotválás jót tett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!