Hogyan vegyem rá, hogy ne vásároljon, hanem fogadjon örökbe?
Egy ismerősömnek sajnos meghalt a szeretett kutyája, akinél nem szeretett semmilyen más kutyát, nagyon közel álltak egymáshoz, de nagyon hirtelen halt meg.
Most felváltva vacilál azon, hogy soha többet nem lesz kutyája, és azon, hogy 2 kutyát is szeretne (persze nem most).
Már elkezdte nézegetni néhány fajtából a kenneleket, hogy minél jobb helyről vegyen kutyát. (az előző is törzskönyves volt, jó helyről..)
Ismeri a menhelyi kutyákat, és azért nem szeretne onnan, mert szerinte nem kötődne annyira egy felnőttként hozzáköltözött kutya, mint egy kölyök, és a kölyökkutyát pedig azért nem akarja,mert nem tudja, hogy méretre/kinézetre/jellemre milyen lesz..zsákbamacska hellyel közzel.
Fajtamentőket is próbáltam, azt pedig azért nem akarja, mert végülis a legtöbb fajtamenőknél nem törzskönyves, hanem szaporítós kutyus van, és fél, hogy lesz valami betegségük.
Két kutyát veszített el, rövid időn belül. Mindkettőnek olyan betegsége volt, ami hirtelen jött, minden előjel nélkül, és hiába tett meg mindent, hiába áldozott rájuk minden engergiát, időt, pénzt, a sors egyiknél sem segített, pedig ha valaki megérdemelte volna a szerencsét, ő biztosan..és most ferdén látja az egész világot, és mint írtam, csak ez a két lehetőség van..
Mondjuk nyilván jobb, hogy kennelből vásárol, és nem szaporítótól (bár soha meg sem fordult a fejében), de még is csak jobb lenne, ha örökbe fogadna.
Ti hogyan vennétek rá? Mert itt sajnos nem elég, hogy mutogatom a szomorú történeteket, és látja a menhelyen élő kutyákat, illetve kapcsolatot is teremt velük..
Sehogy ne próbálkozz. Az ő döntése, hogy milyen kutyát szeretne. Ha szeretne egy kutyát, akkor neki kell eldönteni, hogy milyet, és ha ez nem menhelyi kutyus, akkor valószínűleg nem venné túl jó néven, ha te mint "hittérítő" mindenáron menhelyi kutyát akarsz neki. Hagyjad.
"Ismeri a menhelyi kutyákat, és azért nem szeretne onnan, mert szerinte nem kötődne annyira egy felnőttként hozzáköltözött kutya, mint egy kölyök, és a kölyökkutyát pedig azért nem akarja,mert nem tudja, hogy méretre/kinézetre/jellemre milyen lesz..zsákbamacska hellyel közzel. "
Ahogy leírtad ez volt az érve, és jogos is. A menhelyi kiskutya lutri, a nagy kutya pedig közel sem olyan mintha te nevelted volna fel. Én sem tudnék soha megbízni egy olyan kutyában teljesen, aki kitudja honnan került hozzám 5-6 évesen, vagy még idősebb korában. Nem beszélve arról, hogy miután 2 kutyája is meghalt, valószínüleg hosszú kapcsolatot szeretne az új "jövevénnyel" ezesetben nem kellene rásózni szerencsétlenre egy menhelyi kutyust aki öregecske, mert csak sajnálni fogja ha meghal.
Van akinek ez így jó, mert jobbá tette egy kutya életét, ami egy jó dolog. De azt is tiszteletben kell tartani, hogy ha valaki tényleg egy olyan társat szeretne akit ő nevel fel, és szerintem ő pont ezt akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!