Hogyan vegyem rá, hogy ne vásároljon, hanem fogadjon örökbe?
Egy ismerősömnek sajnos meghalt a szeretett kutyája, akinél nem szeretett semmilyen más kutyát, nagyon közel álltak egymáshoz, de nagyon hirtelen halt meg.
Most felváltva vacilál azon, hogy soha többet nem lesz kutyája, és azon, hogy 2 kutyát is szeretne (persze nem most).
Már elkezdte nézegetni néhány fajtából a kenneleket, hogy minél jobb helyről vegyen kutyát. (az előző is törzskönyves volt, jó helyről..)
Ismeri a menhelyi kutyákat, és azért nem szeretne onnan, mert szerinte nem kötődne annyira egy felnőttként hozzáköltözött kutya, mint egy kölyök, és a kölyökkutyát pedig azért nem akarja,mert nem tudja, hogy méretre/kinézetre/jellemre milyen lesz..zsákbamacska hellyel közzel.
Fajtamentőket is próbáltam, azt pedig azért nem akarja, mert végülis a legtöbb fajtamenőknél nem törzskönyves, hanem szaporítós kutyus van, és fél, hogy lesz valami betegségük.
Két kutyát veszített el, rövid időn belül. Mindkettőnek olyan betegsége volt, ami hirtelen jött, minden előjel nélkül, és hiába tett meg mindent, hiába áldozott rájuk minden engergiát, időt, pénzt, a sors egyiknél sem segített, pedig ha valaki megérdemelte volna a szerencsét, ő biztosan..és most ferdén látja az egész világot, és mint írtam, csak ez a két lehetőség van..
Mondjuk nyilván jobb, hogy kennelből vásárol, és nem szaporítótól (bár soha meg sem fordult a fejében), de még is csak jobb lenne, ha örökbe fogadna.
Ti hogyan vennétek rá? Mert itt sajnos nem elég, hogy mutogatom a szomorú történeteket, és látja a menhelyen élő kutyákat, illetve kapcsolatot is teremt velük..
Szerintem sehogy ne vedd rá.
A véleményedet elmondtad, ő is elmondta, hogy miért nem szeretne menhelyről kutyát, pont. Az ő élete, ő döntése.
Ha ő egy fajta szerelmese, és olyan kutyát akar (vagy semmilyet), akkor hadd döntse már el ő, hogy mit szeretne!
Lényeg, hogy normális tenyésztőtől vásároljon, valóban fajtatiszta, és egészségre szűrt szülőktől kiskutyát.
Fogadj örökbe te egy-két menhelyi kutyust. :)
én is támogatom az örökbefogadást, de úgy tűnik az ismerősöd felelős és lelkiismeretes állattartó, aki nem szaporítótól vásárolna, így korrekt, én ráhagynám, meg is értem az érveit.
ne próbáld szerintem rávenni, az ő döntése.
Csak annyi kidobott állat van, és annyi hal meg naponta, hogy legyen helye egy új, kidobott állatnak..nekem már van 3 kutyám, mind utcai/menhelyi.. És nekem is van kedvenc kutyafajtám, nem is egy, de tudom, hogy én soha nem fogok vásárolni, bármennyire is szeretnék, mert elmegyek egy menhelyre, és lelkileg kikészülök, hogy ilyen egyáltalán eszembe jut, mikor annyi ártatlan szeretetre vágyó kutya van. És tudom, hogy milyen jó életük lenne az ismerősöm mellett :(
Ha én milliomos lennék, akkor is a legártatlanabbat választanám :(
De ezek szerint mindkét törzskönyves kutyájával is volt gond. Ennyi erővel ez is lutri. Sajnos a fajtatisztáknak is lehetnek betegségeik, ebből a szempontból a keverékek szívósabbak. Mondom ezt úgy, hogy törzskönyves kutyusom van.
Én ezzel érvelnék. Amúgy meg nem az én döntésem, hogy más milyen kutyát választ. De az jó pont, hogy ellenőrzött helyről szeretné.
Miért nem fogadsz most örökbe Te a menhelyről? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!