Ha elnézőek vagyunk egy kölyök engedetlenségével, hogyan tanulja meg, ki domináns, és hogy mindig szót fogadjon?
4 hónapos német juhászom van, sok kérdést tettem már fel.
Hogyan találjam meg az egyensúlyt az engedékenység, és a dominanciám megtartása között???
Okos kutya, de sokszor nem akar szót fogadni. Ha ráhagyom, nem az fog rögzülni benne, hogy ő irányít?
Enyemet csak egy eves kortol tudtam / tudtunk tenylegesen tanitani, tul jatekos, gyerek meg most is, pedig masfel eves. Nem egyforman ernek be szellemileg.
Jutifalatra trukkoket kiskoratol csinalt, de nem tudott kulonbseget tenni jo es rossz kozott. Ez nalunk mostanaban alakult ki. Nem baj, volt egy szep, csintalan gyerekkora:)
szinte mindig megcsinálja: ül, fekszik, marad; NEM-re hallgat. Rágcsálásnál, vagy bármi egyébnél ott vagyok mellette, és rögtön tudom fegyelmezni, leszidni, vagy dicsérni. Pórázon is ügyes.
A behívással vagyok gondba, és a labda visszahozással. Ezeknél elszalad (néha jön rendesen). Ha utána megyek, és a nyakörvénél húzni próbálom, kitekeri magát a kezemből, és visít, mint egy malac. :) Ilyenkor jutifalat sem ér semmit.
Családi kutya, úgyhogy nem lesz „túlszabályozva”, de fontos, hogy szófogadó legyen majd, mert kisgyerekek mellett van.
Következetes is vagyok, amit nem lehet, az soha nem lehet, stb.
Most úgy gondolom, hogy (egyenlőre) csak a behívással vagyok gondba.
Köszönöm a segítséget!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!