Ha bemegyek valahova és a kutyámat kikötöm akkor hogyan jelezzem hogy a kutyám harap és ne menjenek a közelébe?
Én megértem a kérdezőt, hogy nem akar rá szájkosarat tenni. Nálam is volt nem egy olyan ideiglenes, szocializálatlan kutya, amihez ha a szokásos módon odarohantak és elkezdték (volna) simogatni, hogy jajjdeszép, stb, akkor elképzelhető, hogy odakapott volna. Ez nem a kutya hibája és nem is tettem szájkosarat egyikre sem, mert az embereknek van szájuk, hogy megkérdezzék, meg szabad-e simogatni.
Viszont ezeket a kutyákat nem kötöttem ki sehová. Jogilag nem tudom, szabályozva van-e a kutya kikötése, de úgy gondolom, hogy aki idegen megkötött kutyához odamegy és az odakap, hát az magára vessen. Én se megyek oda már kitámasztott motorjára, aztán döntöm magamra és sírok, hogy eltört a térdem, meg nyúlkálok be a kerítésen kutyát simogatni. Szóval ezt megértem. Viszont jobb megelőzni a bajt, mint utólag vitatkozni, szóval én nem kötném meg azt a kutyát, ha egy mód van rá.
12-es remekül megfogalmazta a lényeget :D
Én is megkaptam már a kutyámra, hogy agresszív, pedig ő nem is kap oda, csak eszeveszetten ugat, ha vadidegenek hirtelen elé ugranak, rá bámulnak és visítanak, hogy "Jajjdecuki!" aztán még a tetejébe nyúlkálnak is felé. Pedig alapjáraton egy haverkodós kutya.
Sok a buta, bunkó ember, jobb elkerülni a konfliktust.
Én a futtatón se tapicskolom össze a kutyákat, csak azt simogatom/vakargatom meg, amelyik magától jön ismerkedni, nem is értem hogy jut eszébe az embereknek vadidegen kutyákhoz oda rohangálni és fogdosni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!