Ha nem adok neki enni, kínozom a kutyámat?
A kiképző szerint nem elég motivált a kutyám, ezért 1-2 napig ne adjak neki enni, utána csináltassam a gyakorlatokat, és közben etessem. Kutyabarát ismerősöm szerint, ha 2 napig nem etetem, ez kimeríti az állatkínzás fogalmát. Viszont a sétáltatás még mindig kínkeserves, Károly bácsi elbújhat mellettem, ahogy húz a kutyám.
Már mindent kipróbáltam, fordulgatás, megállás, leültetés, kifárasztás, egyszerűen nem megy. Teljesen el vagyok keseredve, és még állatkínzó is vagyok? (:
Mit tegyek? Rengeteget foglalkozom vele, járunk kutyasuliba, ott olyan, mint a klasszikus "jótanuló", mindent megcsinál, de a gyakorlatban nem alkalmazza. Otthon egy tüneményes, ül, fekszik, lábhoz, hátraarc, jobbra, balra, körbelábhoz, hozzám...minden tökéletes, póráz nélkül is mindent megcsinál, de ha kimegyünk az utcára, KO.
tudom, hogy most le leszek pontozva, és hogy nem ez az eredeti célja, de, próbáltad már a hámot?
nálunk ugyanez volt, amíg nyakörvet használtam, úgy húzott, mint az őrült, folyton neki akart menni mindennek, ami élt és mozgott, ezt megelégelve kipróbáltam a hámot, és mintha kicserélték volna a kutyát, azóta nincsenek ilyen gondjaim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!