Ha van egy "szaporító" akivel kapcsolatban biztosak vagytok benne, hogy jó kutyái vannak (törzskönyves, tenyésztőtől), vennétek tőle kutyát?
Majd ha minden törzskönyves kutyának tényleg azok lesznek az ősei,akik a törzskönyvben fel vannak tüntetve,esetleg elhiszem,hogy megéri ennyi pénzt kiadni érte.Mindezt úgy,hogy DNS vizsgálattal igazolva.
Még aranykoszorús mestertenyésztőt is ismertem,aki halott kutyája törzskönyvével és eü.szűréseivel "tenyésztett"talált kutyát.
Mindenki ezzel a törzskönyvhamisítassal jön... emberek, ha veszek egy papíros kutyát, alap, hogy nem egy nóném helyről, nem valami paraszt bácsikától, aki nyomtatott egy A4es papírt és odaadja. A törzskönyvekben vannak eredetiséget igazoló dolgok, meg ha egy kicsi eszed van, egy telefonba kerül, felhívod a nyilvántartó központot, bemondod a kutya számát, egyből megmondják, hogy rendszerbe vett, valódi törzskönyves kutya, vagy hamisított papírokkal állok szemben. Ennyire rohadtul egyszerű a dolog, plusz ott a szülők után is utána tudsz érdeklődni, a tenyésztő után is, egyből megmondják, mennyi kutyát adott el az elmúlt x évben. Aki van olyan hülye, hogy 100 ezreket kifizet egy leinformálatlan helyről elhozott, hamisítatlan papírokkal rendelkező kiskutyáért, hát annak csak gratulálni tudok.
Persze, szaporíto is szeretheti a kutyáját, de aki képes ezt csinálni, pénzzért árulni a kis "fajtatiszta"kutyákat, az szeretheti, de rohadtul nem érdekli a dolog, nem tiszteli a kutyákat, akkor felfogná, hogy ezzel a fajtát is kárositja, és a gazda nélküli kutyáknak is keresztbe tesz. Ha hobby kutya kell, akkor azt tudsz a menhelyről, fajtamentőktől hozni, ha fajtatiszta kutya kell, akkor meg fizessünk a sznobságunkért annyit, amennyit kell (fajtatartó vagyok én magam is, nem spóroltam a kutyáim árán). Itt tök egyértelmű, hogy a kérdező támogatni fogja azt a réteget, ami minden mást kártékonyan befolyásol, hülye kifogásokat keresve, holott csak spótolni akar a kölykön. Ilyenkor azért remélem, hogy az ilyen felfogású emberek fognak ki valóban idegrendszeri problémás, vagy beteges kutyát, akkor megtanulja értékelni a minőséget.
Egyébkent meg akkor kedves hamisítástól rettegők! Ti boltba is UV lámpával játrok vagy csak bankkártyával fizettek, mert már pénzt is annyian hamisítanak, nehogy hamis bankjegyet kapjatok vissza? Nagyobb esély van ám arra, mint a hamis törzskönyvre, úgyhogy UV lámpára fel, nehogy átvágjon a pénztáros! ;) (igen, pont ugyanilyen hülye kifogás az általatok leírt is... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!