Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van egy "szaporító" akivel...

Ha van egy "szaporító" akivel kapcsolatban biztosak vagytok benne, hogy jó kutyái vannak (törzskönyves, tenyésztőtől), vennétek tőle kutyát?

Figyelt kérdés
Miért?

2015. ápr. 11. 08:52
1 2 3 4
 21/37 Platypus ***** válasza:
80%
Nem azért kell a törzskönyv, mert azzal lehet keménykedni. Hanem ez az egyetlen lehetőséged, hogy a tenyésztő állításait ellenőrizd. Papír nélkül azt hord össze, amit akar, és egyes példányok borzasztó tehetségesen tudnak ám hazudni. És mivel a törzskönyv maga nem nagy összeg, az egyetlen ok, amiért hanyagolják, ha valamit rejtegetni akarnak. Túl sok alom egy szukától vagy túl sűrűn ütemezve, nem engedélyezett(mondjuk közeli rokon) párosítás, a szülőknek nincsenek meg a fajtára jellemző örökletes betegségekre a szűrései, vagy éppen megvannak, de megbuktak rajta, valójában még csak kennelnév sincs kiváltva...stb. A törzskönyv nélküli kutya nem a papír hiányától válik olcsóvá, hanem attól, hogy így tudnak csalni minden mással is. A kizsigerelés pedig sokkal gazdaságosabb, mint az állat és a leendő gazda érdekeit nézni.
2015. ápr. 11. 22:08
 22/37 anonim ***** válasza:
86%
Én elhiszem, hogy nincs valakinek több 100 ezer kutyára. De ha hozzá veszed, hogy egy kiskutyát a szaporító elad teszemazt 20 ezerért... Tudod mennyi a törzskönyv kiváltása? Kő kemény 5 ezer forint. Hát ez valóban hatalmas többletköltség, ha valakinek van 20 ezre, akkor nehogy már az a plusz 5 ne férjen bele... A törzskönyves kutyáknak nem a törzskönyvük a lényeg, senki le nem sz*rja, hogy milyen papír van a fiókban a kutyáról. A papíros kiskutyák mindenféle szűréseken mennek át, makk egészségesek, azt kapod, amiért fizettél. Teszem hozzá, aki kifizeti egy törzskönyves kutya árát, az hacsak nincsenek vele olyan céljai, akkor bevállalja az ivartalanítást, a szaporítótól vásárolt kiskutyák többsége ezt nem kapja meg, az amúgy is hibás állományt viszik tovább, mert a gazdi már a megvételen spórolt, akkor majd nem fog pénzt csinálni a kölykökből? Hisz fajtatiszta kutyája van, hát egy almot mindenképp összehoz... de ha már egy volt, olyan cukik a picik, legyen mégegy meg mégegy... Teszem hozzá, ha törzskönyves kutyát hobby célra hozol el, vállalod az ivartalanítási kötelezettséget, akkor tenyésztők akár fél áron is adják a kölyköket, csak hogy jó helyen legyenek. Papíros borderemet átszámítva 65.000 ft-ért vettem, olx-en 35-40-ért vannak, most akkor nem érte meg? Kifogásokat lehet találni, mindenki azt magyaráz be magának, amit el akar hinni, de ettől függetlenül a tények, azok tények.
2015. ápr. 13. 09:15
 23/37 anonim ***** válasza:

Majd ha minden törzskönyves kutyának tényleg azok lesznek az ősei,akik a törzskönyvben fel vannak tüntetve,esetleg elhiszem,hogy megéri ennyi pénzt kiadni érte.Mindezt úgy,hogy DNS vizsgálattal igazolva.

Még aranykoszorús mestertenyésztőt is ismertem,aki halott kutyája törzskönyvével és eü.szűréseivel "tenyésztett"talált kutyát.

2015. ápr. 13. 12:35
 24/37 A kérdező kommentje:
Az utolsónak igaza van. Ezzel együtt egyetértek azzal is, hogy nem szabad megbízhatatlan helyről kutyát venni, de ugye sokszor egy tenyésztő sem megbízható. A mieink is ivarosak egytől egyig, mégsincs kiskutya. Csak nem akarom, hogy ivartalanítva legyen, nem a költségek miatt, csak mert szemben áll a gondolkodásommal. A világ kincse az övék ha kell, mindenük megvan, de ivartalanítani...akkor sem ha nekem fizetnek.
2015. ápr. 13. 16:06
 25/37 Platypus ***** válasza:
84%
Az utolsó gondolkodása olyan, hogy ha a szomszédhoz riasztóval is betörtek, akkor én már zárat se veszek az ajtómra mert úgyis bejönnek. Csalni mindennel lehet. De ha ragaszkodsz a törzskönyvhöz, akkor sokkal kevesebb dologgal és sokkal több meló kivitelezni. Törzskönyv nélkül meg a szaporítónak fel se kell emelni a hátsóját, kitalál 4 jól hangzó mondatot és bármit megtehet a kutyával. Mindenesetre az látszik, hogy te már eldöntötted, hogy törzskönyv nélkül veszel ivaros kutyát, és esetleg tovább is fogod szaporítani.
2015. ápr. 14. 10:18
 26/37 A kérdező kommentje:
Nem akarok most kutyát venni, ha akarnék tudom honnan kell, most is van 4 kutya, szóval pillanatnyilag nem kell mégegy. A "szaporítani is fogod" témáról meg annyit, hogy az előző kommentembe is beleírtam, hogy nincs kiskutya, és akkor ideírom: NEM IS LESZ!! Nem akarok szaporítani. Nem állítom, hogy nem fedeztetnék szívesen, de nem tudom, hogy milyen egészségesek (vagy nem) lennének a kicsik, nem kockáztatok. Az ivaros kutya az marad, ha szaporítótól veszem ha tenyésztőtől, sose lesz ivartalanított kutyám.
2015. ápr. 14. 11:20
 27/37 anonim ***** válasza:
18%
A tenyésztők is ki zsigerelik az állatokat,tisztelet a kivételnek...itt arról van szó hogy ne legyen konkurencia!Egy ,,szaporító,,is szeretheti az állatait ..
2015. ápr. 15. 18:32
 28/37 A kérdező kommentje:
Úgy is van. Egy "szaporító" is szeretheti az állatait, és egy tenyésztő is átverhet. Nagyon a papír után mentek,,,csak az a baj, hogy nyomtatni mindent lehet. A papír elbírja.
2015. ápr. 15. 19:54
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nehéz törzskönyvet hamisítani a hologram miatt. És igen, szeretheti az állatait, de könyörgöm! Tele vannak a menhelyek! Kölykök is vannak! Akinek nincs kedvenc fajtája, vagy nem akar tenyészteni, miért támogatja a szaporítást? Aki annyira szereti a kutyáját, nem elleti agyba-főbe!
2015. ápr. 15. 19:56
 30/37 anonim ***** válasza:
79%

Mindenki ezzel a törzskönyvhamisítassal jön... emberek, ha veszek egy papíros kutyát, alap, hogy nem egy nóném helyről, nem valami paraszt bácsikától, aki nyomtatott egy A4es papírt és odaadja. A törzskönyvekben vannak eredetiséget igazoló dolgok, meg ha egy kicsi eszed van, egy telefonba kerül, felhívod a nyilvántartó központot, bemondod a kutya számát, egyből megmondják, hogy rendszerbe vett, valódi törzskönyves kutya, vagy hamisított papírokkal állok szemben. Ennyire rohadtul egyszerű a dolog, plusz ott a szülők után is utána tudsz érdeklődni, a tenyésztő után is, egyből megmondják, mennyi kutyát adott el az elmúlt x évben. Aki van olyan hülye, hogy 100 ezreket kifizet egy leinformálatlan helyről elhozott, hamisítatlan papírokkal rendelkező kiskutyáért, hát annak csak gratulálni tudok.

Persze, szaporíto is szeretheti a kutyáját, de aki képes ezt csinálni, pénzzért árulni a kis "fajtatiszta"kutyákat, az szeretheti, de rohadtul nem érdekli a dolog, nem tiszteli a kutyákat, akkor felfogná, hogy ezzel a fajtát is kárositja, és a gazda nélküli kutyáknak is keresztbe tesz. Ha hobby kutya kell, akkor azt tudsz a menhelyről, fajtamentőktől hozni, ha fajtatiszta kutya kell, akkor meg fizessünk a sznobságunkért annyit, amennyit kell (fajtatartó vagyok én magam is, nem spóroltam a kutyáim árán). Itt tök egyértelmű, hogy a kérdező támogatni fogja azt a réteget, ami minden mást kártékonyan befolyásol, hülye kifogásokat keresve, holott csak spótolni akar a kölykön. Ilyenkor azért remélem, hogy az ilyen felfogású emberek fognak ki valóban idegrendszeri problémás, vagy beteges kutyát, akkor megtanulja értékelni a minőséget.

Egyébkent meg akkor kedves hamisítástól rettegők! Ti boltba is UV lámpával játrok vagy csak bankkártyával fizettek, mert már pénzt is annyian hamisítanak, nehogy hamis bankjegyet kapjatok vissza? Nagyobb esély van ám arra, mint a hamis törzskönyvre, úgyhogy UV lámpára fel, nehogy átvágjon a pénztáros! ;) (igen, pont ugyanilyen hülye kifogás az általatok leírt is... )

2015. ápr. 16. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!